Le Petit Café

3,25

Cafét ligger precis i "ingången" till Haga från Linné sett och perfekt om som jag promenerar mot kontoret i Vasa. Här har man satsat på klassisk gammal göteborgsk caféstil möter Provence. Med lite blandade udda ljust målade möbler, blandade kuddar och stora fönster skapas en gemytlig atmosfär. Det är lite småtrångt och gamla småbord har ofta tendensen till att vara lite låga och inte lämna direkt gott om benutrymme, att de sedan är lite vingliga och ojämna är lika charmigt som irriterande.

För att tala om frukosten då... Större frukost får man leta efter! Så blir du inte mätt efter den här så vet jag inte vad som skall göra det. Jag skulle gärna vilja ha ett mindre alternativ där man kan välja bort croissanten eller sconen, den känns rätt överflödig efter allt annat.

Sittplatserna i fönstre är perfekta spanlägen på morgonens flanörer och de som är på väg till sina arbeten. Uteserveringen är också relativt väl tilltagen med plats under markis om det blir för mycket sol eller regn. Kullersten må vara fint men det är lika jobbigt att gå på och att lyckas sitta rakt och still är en konst, men har man väl lyckats få ordning på armar, ben, bord och stol sitter man som en prins med ansiktet i morgonsolen!

Mitt i veckan är det inga problem med att få plats, men på helger kan det bli trångt då det är lätt många smiter in för att det ligger på vägen ner på stan, plus att det är mysigt och trevligt.

Frukost

  • Ägg (kallt)
  • Yoghurt
  • "Smoothie"
  • Valfri kaffe
  • Fralla
  • Croissant eller scone
  • Pålägg (ost)
  • Grönsaker (en tomat, en gurka)

Sätt ditt eget betyg på Le Petit Café

1 2 3 4 5
Le Petit Café 3,7 av 5 (431 betyg)

Skriv en kommentar på "Le Petit Café"

Notera att detta inte är Le Petit Cafés officiella webbsida! Vill du komma i kontakt med dem får du kontakta dem direkt.

Kommentarer (7)

Emma

Klart bästa frukosten! Recensionen ovan prickade nog en extremt bottendag. Yoghurten serveras i små skålar och det finns en mängd tillbehör; nötter, hemkokt sylt mm

Sist jag var där förundrades jag över hur de lyckas få sconesen så saftiga. Perfekta plus blåbär i :)

3 maj, 2012 klockan 23:02

.

Klart SÄMSTA frukosten.

Det är min andra kommentar här. 1:a kommentaren har tagits bort av någon här som uppenbarligen får en xyra macka från Lapetit för att endast visa de positiva kommetarerna.

Sämst i stan, sämst! dyrt, värdelöst. smaklöst, snålt. Får inte heta buffé.

//pelle

5 juli, 2012 klockan 20:55

Linda

Sämsta frukosten någonsin! Otrevlig personal, särskilt en äldre kvinna som inte vet hur man talar till kunder. Jättedålig service över huvdtaget!

7 juni, 2013 klockan 21:13

Katja

Överskattat, för söt scones, buffén står illa till vilket skapat trängsel framför kassan!

12 augusti, 2013 klockan 10:31

E

Mellan vilka tider serveras frukostbuffén på vardagar?

12 september, 2013 klockan 13:03