Egg & Milk

2,75

Egg & Milk är något så annorlunda som en amerikansk diner mitt i Linné. Allt finns där, servitriser i förkläden, mintblå vinylsoffor, och klassiska stående servetthållare. Det enda jag saknar är jukeboxen och killar i rockabilly-frillor, brylcreem och stålkammar. Men som sagt, vi är i Linné och det är frukost det är att tala om och inte fredagkväll i en småstad i USA på 50/60-talet.

På Egg & Milk har man förutom inredningen satsat stort på den amerikanska maten och stilen. Deras paradnummer är, förutom bagels, pannkakor och mer av den klassiska brunchen och "stekfrukosten". Det är väl främst på helgerna Egg & Milk blommar ut helt och hållet och då får man räkna med att det är fullt sedan länge, om man inte är där väldigt tidigt. (November 2010: Jag var här 10:30 för inte så längesen, då var det kö till kassan och riktigt fullt, men ofta bör det gå att trycka in 1-2 personer utan problem, men större grupper blir jobbigt utan väntetid)

Den vanliga svennefrukosten är däremot inte speciellt rolig eller intressant. Det mest exotiska är den goda och rostade bageln. Men med väl ett kylskåpskallt ägg, bryggkaffe i termos och en liten yoghurt i plastmugg får Egg & Milk knappt godkänt. Här betalar man mer för inredningen än för själva frukosten helt klart. Och latheten med att servera yoghurten i plastglas och ägget i en plastäggkopp med tillhörande liten plastsked är mer än slappt. För att inte tänka på hur uselt det är mot vår miljö. Här har man väl anammat lite väl mycket från det stora landet i väster kan jag tänka.

Vanlig frukost

  • Bryggkaffe eller té
  • Hård- eller löskokt ägg (kallt)
  • Yoghurt, flingor eller frukt
  • Valfri bagel med cream cheese

Pannkaksfrukost (79kr)

Det är som sagt helt klart pannkakorna du skall satsa på om du går hit! Gillar man söta och tjocka amerikanska pannkakor med sirap är det ju ett självklart mecka. Eftersom de är bra mycket tjockare än vanliga svenska pannkakor blir man rätt mätt, framförallt kanske för att det är så mycket socker :)

  • Bryggkaffe eller té
  • Två tjocka amerikanska pannkakor med sirap
  • Yoghurt, flingor eller frukt
  • Valfri bagel med cream cheese

Sätt ditt eget betyg på Egg & Milk

1 2 3 4 5
Egg & Milk 3,8 av 5 (600 betyg)

Skriv en kommentar på "Egg & Milk"

Notera att detta inte är Egg & Milks officiella webbsida! Vill du komma i kontakt med dem får du kontakta dem direkt. Gå till deras webbsida istället till exempel.

Kommentarer (28)

Bahare

om man någonsin har varit i USA så förstår man att deras sortiment är absolut inget märkvärdigt.. personal inte använder handskar och inte heller tvättar händerna innan dom gör mackor, praktikanter som får sköta maten medans dom petar sig i näsan, väldigt ofräscht! hela lokalen är också väldigt smutsigt..kommer inte gå tillbaka.

24 september, 2014 klockan 11:01

Simon

Överpris, väldigt dålig mat i översikt. Jag åt en omelett med "sallad" och en smoothie för 110kr!!! väldigt besviken kund som ej kommer tillbaka.

simon

17 december, 2014 klockan 18:54

Tvillingfarsa

Underbart ställe som alltid levererar. God frukost, enormt trevlig personal och rent.

Går hit med mina knappt 2 år gamla tvillingar som älskar stället.

Beställer alltid brunch menyn för 89 SEK och får precis så mycket jag klarar av att äta.( Rekommenderar er att testa Kanelbageln). Barnen älskar Pannkakorna och äter alltid mer än dem gör hemma. Bara det ger stället en extra stjärna.

4 april, 2015 klockan 07:46

Tess

Gott, men servicen kunde vara bättre! Jag och några hungriga kollegor beställde 10 frukostar och det gör man tydligen inte ostraffat. Vi skulle beställt två dagar (!) i förväg för "nästa gång kanske de måste neka beställningen". Well, i så fall så hade vi ju fått gå till ett annat ställe, och det hör till saken att det var helt tomt därinne. Förstår helt klart önskemålet men att få in 1000kr på 5 min borde iaf göra ägaren glad:)

31 juli, 2015 klockan 12:18

Fredrik

Uselt, 25 minuter för att få pannkakor som vart halvtbrända och när man påpekar detta så är svaret "det är så den skall vara". Usel service från kassörskan.

Det känns väldigt underbemmanat och tyvärr så tar servicen en stor smäll. Hade inte rekommenderat, spar tid och käka någon annan stans bara.

9 september, 2017 klockan 13:02