Frid och Fröjd

4

Frid och Fröjd ligger  på hörnet av Linnégatan och Tredje Långgatan. Det har nog legat här så länge jag kan minnas. Redan första gången jag var här 2010 hade det legat här ett bra tag. Frid och Fröjd är ett källarcafé men ändå är det rätt ljust i och med att lokalen bara ligger en halvtrappa ner och det är gott om fönster. Stilen är den gamla caféstilen från 80-90 talet, lite mörkt, framknackat tegel, takbjälkar och blandade stolar och bord.

Servicen är trevlig, snabb och effektiv och jag kan ta för mig av buffén. Yoghurten och juicen får man i kassan, så där kan du inte hämta precis hur mycket du vill. I buffén finns det gott om bröd, sylt, müsli, ost och lite frukt och grönt. Dessutom ingår det scones. Allt är fräscht och snyggt och du kan bli riktigt mätt, och dessutom mycket prisvärt!

Dessutom används inget engångsmaterial i serveringen, riktigt trevligt!

Frukost

  • Bryggkaffe / te
  • Yoghurt med sylt och müsli
  • Juice
  • Surdegs
  • Ägg (hårdkokt)
  • Pålägg och grönsaker
  • Scone
  • Lite frukt

Sätt ditt eget betyg på Frid och Fröjd

1 2 3 4 5
Frid och Fröjd 3,5 av 5 (465 betyg)

Skriv en kommentar på "Frid och Fröjd"

Notera att detta inte är Frid och Fröjds officiella webbsida! Vill du komma i kontakt med dem får du kontakta dem direkt. Gå till deras webbsida istället till exempel.

Kommentarer (7)

Sumat

Först och främst var "frukost buffén" definitivt ingen buffé... Man skall inte bli tillsagd om man tar mer än en scones som det i det här fallet handlade om. Dessutom vad ägget överkokt och filen gammal, grynig och klumpig.

Denna frukosten rekommenderar vi inte!

29 december, 2013 klockan 11:56

Louise

Åt frukost där idag och kan absolut rekommendera den. Väldigt lugnt ställe (torsdagsförmiddag) med gott om plats och tid för tankar.

Vi åt för 65 kr per person detta: liten skål med fil och musli, ett glas juice, kaffe med påtår, god scones, surdegsbröd, sylt, nutella, ost, gurka, tomat, apelsin och ananas. Juicen var sådär och ananasen likaså. Allt annat var gott! Man fick ta själv av allt utom kaffe, juice och fil. Kommer gärna tillbaka nästa gång jag är i Göteborg.

19 februari, 2015 klockan 11:01

Eva

Det skulle varit ett mysigt ställen om det inte felat på flera punkter.

* otrevlig personal

* odrickbart kaffe

* mögelfläckar på undersidan av några "bakverken"

När vi påpekade detta blev om möjligt personalen ännu otrevligare.

Inget ställe jag någonsin besöker igen

6 juni, 2015 klockan 13:12

Lotta E

Testade detta frukostställe med neutrala förväntningar, resultatet?

Möttes av en fin inredning och till en början trevlig personal. Medan man står och läser menyn så står dem ivrigt och frågar om man bestämt sig? Sedan bemöttes jag efter en stund med en spänd och jobbig ”vad ska du ha?” Fick min mat och smoothie som var i ett glas som såg odiskat ut och hygien/renmässigt k lokalen vill jag inte ens ge mig in på. Jag vet inte vad jag ska tycka men ett besök till lär inte ske förrän dom har jobbat på sin service. Maten var helt okej, inte den bästa.

8 november, 2017 klockan 22:11

Jonas Brenner

Läget är utmärkt, kaffet är gott och frukosten är otroligt stabil med bland annat nutella, färsk frukt och färska grönsker. Personalen är otroligt serviceinriktad och gör ofta "det där lilla extra" som förhöjer upplevelsen ytterligare.

VIll man ha något matigare finns massor av fantastiska persiska rätter att välja mellan.

Utan tvekan ett av Göteborgs mysigaste och bästa caféer!

10 februari, 2019 klockan 14:53