Frid och Fröjd

4

Frid och Fröjd ligger  på hörnet av Linnégatan och Tredje Långgatan. Det har nog legat här så länge jag kan minnas. Redan första gången jag var här 2010 hade det legat här ett bra tag. Frid och Fröjd är ett källarcafé men ändå är det rätt ljust i och med att lokalen bara ligger en halvtrappa ner och det är gott om fönster. Stilen är den gamla caféstilen från 80-90 talet, lite mörkt, framknackat tegel, takbjälkar och blandade stolar och bord.

Servicen är trevlig, snabb och effektiv och jag kan ta för mig av buffén. Yoghurten och juicen får man i kassan, så där kan du inte hämta precis hur mycket du vill. I buffén finns det gott om bröd, sylt, müsli, ost och lite frukt och grönt. Dessutom ingår det scones. Allt är fräscht och snyggt och du kan bli riktigt mätt, och dessutom mycket prisvärt!

Dessutom används inget engångsmaterial i serveringen, riktigt trevligt!

Frukost

  • Bryggkaffe / te
  • Yoghurt med sylt och müsli
  • Juice
  • Surdegs
  • Ägg (hårdkokt)
  • Pålägg och grönsaker
  • Scone
  • Lite frukt

Sätt ditt eget betyg på Frid och Fröjd

1 2 3 4 5
Frid och Fröjd 3,5 av 5 (320 betyg)

Skriv en kommentar på "Frid och Fröjd"

Notera att detta inte är Frid och Fröjds officiella webbsida! Vill du komma i kontakt med dem får du kontakta dem direkt. Gå till deras webbsida istället till exempel.

Kommentarer (5)

Iris

Jag var där idag. Uppdatering av vad man får för 65 spänn:

Lite fil, fruktsmoothie, kaffe/te, croissant, en ostskiva, en skinkskiva, en gurkbit och två tomatbitar och nykokt ägg.

Det kallar det buffé men det enda som man får ta själv är müsli, sylt och bröd.

Ingen kaviar, ingen gröt och ingen juice (smoothien man får istället är god).

Helt OK, men inte bästa frukosten i Göteborg. Den servades efter kl 11 en söndag vilket är positivt! Plus i kanten också för att ägget inte är kylskåpskallt!

2 september, 2012 klockan 23:34

Teresia

Plus för att man kan få frukost kvart i tolv men minus för väldigt lite fil. Lite mer ost hade inte skadat men de kan förmodligen inte ha buffe på kylvaror eftersom det saknas utrymme för en kyldisk.

6 januari, 2013 klockan 11:45

Sumat

Först och främst var "frukost buffén" definitivt ingen buffé... Man skall inte bli tillsagd om man tar mer än en scones som det i det här fallet handlade om. Dessutom vad ägget överkokt och filen gammal, grynig och klumpig.

Denna frukosten rekommenderar vi inte!

29 december, 2013 klockan 11:56

Louise

Åt frukost där idag och kan absolut rekommendera den. Väldigt lugnt ställe (torsdagsförmiddag) med gott om plats och tid för tankar.

Vi åt för 65 kr per person detta: liten skål med fil och musli, ett glas juice, kaffe med påtår, god scones, surdegsbröd, sylt, nutella, ost, gurka, tomat, apelsin och ananas. Juicen var sådär och ananasen likaså. Allt annat var gott! Man fick ta själv av allt utom kaffe, juice och fil. Kommer gärna tillbaka nästa gång jag är i Göteborg.

19 februari, 2015 klockan 11:01

Eva

Det skulle varit ett mysigt ställen om det inte felat på flera punkter.

* otrevlig personal

* odrickbart kaffe

* mögelfläckar på undersidan av några "bakverken"

När vi påpekade detta blev om möjligt personalen ännu otrevligare.

Inget ställe jag någonsin besöker igen

6 juni, 2015 klockan 13:12