Le Pain Français Vasagatan

3,5

Återbesök 29 maj 2015: Inte mycket har faktiskt förändrats sen jag var här sist. Samma meny och samma känsla. Nu vet jag inte om man har renoverat, men det ser i alla fall fint, helt och rent ut som förra gången. Bra att man håller stilen!

När Le Pain Français dök upp var det en frisk fläkt på caféhimlen. Snyggt och annorlunda med en egen stil och nisch. Det var några år sen, och nu finns caféet med samma koncept i princip överallt. Lite tråkigt med samma samma överallt, men i och med att det är ett rätt trevligt koncept är det ju inte helt fel trots allt. Caféet på Vasagatan (där gamla Akademibokandeln låg, mitt emot Schillerska) är inget undantag. Här har man satsat på en lite öppnare lösning i en framförallt större lokal med stora fönster, lite skinnfåtöljer, långa soffor och små runda bord. Riktigt trevligt!

Frukosten är lite väl fransk dock, inte för att jag har ätit riktig fransk frukost i Frankrike, men om vi säger så här; det är mycket baguette och croissant för pengarna. Jag valde "de luxe"-frukosten för 10kr mer för att få lite mer substans med en liten yoghurt och ett ägg. Baguetten kommer skuren och "försmörad" vilket ju är praktiskt, i alla fall för mig som är allmänt usel på att smöra en färsk baguett med kallt och hårt smör, dock lite mycket smör, men det kan man ju anpassa efter behov då man får lägga på sitt pålägg själv. Pålägget består av ost och ost och gurka och paprika. Vid disken väljer man också bland lite olika marmelader i små fina burkar. Det är rätt gott, men i min smak för mycket vitt bröd och croissant.

Nu är det ju vinter så uteserveringen har flyttat in, annars står där några små bord och stolar i morgonsolen som strilar ner genom almarna på Vasagatan, kan nog vara trevligt framåt våren. GP tror jag dessutom ingår på morgonen, om inte annat kan man köpa en tillsammans med sin frukost eller kaffe direkt i disken.

Frukost

  • Valfri kaffe
  • Croissant
  • Baguette
  • Apelsinjuice
  • Pålägg: ost, gurka, paprika och marmelad
  • Ägg (De Luxe)
  • Yoghurt (De Luxe)

Sätt ditt eget betyg på Le Pain Français (Vasagatan)

1 2 3 4 5
Le Pain Français 3,7 av 5 (386 betyg)

Skriv en kommentar på "Le Pain Français"

Notera att detta inte är Le Pain Françaiss officiella webbsida! Vill du komma i kontakt med dem får du kontakta dem direkt. Gå till deras webbsida istället till exempel.

Kommentarer (2)

Malin Stjärnönosis

Jag är hungrig, får jag äta frukost hos er i morgon med en karl? vi ska precis gå och lägga oss och lyssna på musik samtidigt som vi utforskar varandras kroppar på ett fint sätt.

upskattar svar!
mvh

nilam sisnönräjts

28 oktober, 2011 klockan 00:14

Philip

Riktigt bra frukost med en skön atmosfär.

Bra öppettider från kl 06 på övre husargatan.

8 april, 2015 klockan 22:25