Espresso House Vasagatan

2,5

Espresso House känner nog alla till vid det här laget, en kedja med hur många ställen som helst runt om i Göteborg, och andra städer för den delen. När Espresso House kom till stan var det en frisk fläkt, det kändes som en svensk Starbucks. Tyvärr har inte mycket hänt sen dess, men caféerna är populära. Eftersom det är mycket folk slits lokalerna lite väl snabbt, trots att nederdelen av Vasagatans café renoverades ett år sen känns det redan slitet. Att det är en kedja har både sina för och nackdelar, man vet vad som finns och vad det kostar, nackdelen är att det ofta är stor ruljans på personalen och därmed varierar service och lattekvalitet därefter. Latten idag var i mitt tycke alldeles för sval, medan den ibland är kokhet.

Frukosten är inte något fantastiskt heller. De har ett par varianter att välja mellan, och jag beslutade mig för att köra "klassikern" den här gången. Valen man får står mellan ljus eller mörk scone, apelsin- eller blandad juice och dryck. Eftersom jag ville ha en stor latte lades fyra kronor till priset.

Något som irriterar mig ordentligt i dessa "miljötänkartider" är att valet att använda så mycket engångsartiklar. Det har inte gått lika långt som i USA och England, där till och med kaffemuggen är av papp med ett lock av plast, även om man väljer att dricka den inne. Men plastmuggen till juice, plastkniven till bredningen och plastbyttorna kring marmelad och creme cheese hade ju lätt kunnat bytas ut till riktiga varor. Det ger ju dessutom en bättre känsla av kvalitet och service. Säkerligen är det billigare i längden också.

Klassikerfrukost

  • Mellanlatte
  • Juice (apelsin eller blandad)
  • Ljus eller mörk scone
  • Ost, Creme Cheese och Marmelad

Sätt ditt eget betyg på Espresso House (Vasagatan)

1 2 3 4 5
Espresso House 3,6 av 5 (413 betyg)

Skriv en kommentar på "Espresso House"

Notera att detta inte är Espresso Houses officiella webbsida! Vill du komma i kontakt med dem får du kontakta dem direkt. Gå till deras webbsida istället till exempel.