Café and the Bakery

4

Café and the Bakery har legat här väldigt länge för att vara i "cafégöteborg", jag minns själv hur jag ibland gick hit på lunchen under studietiden och köpte bullar och kakor, och det var i mitten av 90-talet. Så det är ju ett gott betyg på att utbudet och kundtillströmningen är god! Inredningsmässigt har nog egentligen inte mycket hänt sedan dess, men den lite lantliga och gårdsaktiga känslan finns kvar och känns fortfarande fräsch och fin. Det är lite mörkt och mysigt med de vita väggarna ljusar upp och det blir någonslags hemtrevlig känsla. Förutom caféverksamhet har man ett eget bageri och alla bröd och bakverk som säljs är producerade här.

Café and the Bakery är lite större än man tror och ett extra inre rum gör att det (i alla fall under frukosttid) alltid finns plats, även om det är allra mysigast ute i huvudrummet vid disken. Frukosten är god och känns närande, men jag hade nog gillat bären bättre om de inte kommit direkt ur frysen.

Värt att notera för helgflanörer är att man har stängt på söndagar, men öppnar redan klockan 8 på lördagar.

Frukost

  • Kaffe eller té (Latte går att få mot ett tillägg på 10kr)
  • Juice (äpple eller apelsin)
  • Yoghurt med müssli och frysta bär
  • Ost- och skinkfralla

Sätt ditt eget betyg på Café and the Bakery

1 2 3 4 5
Café and the Bakery 3,5 av 5 (433 betyg)

Skriv en kommentar på "Café and the Bakery"

Notera att detta inte är Café and the Bakerys officiella webbsida! Vill du komma i kontakt med dem får du kontakta dem direkt. Gå till deras webbsida istället till exempel.

Kommentarer (1)

Anna Wagman

Efter att ha testat ca hälften av Göteborgs kaféer för ca 5 år sen fastnade vi för Café and the Bakery och brukar äta frukost där i stort sett varje lördagar sen ca 4 år tillbaka där vi känner oss som hemma vid det här laget. Det är ett perfekt ställe att samlas på när man inte hinner träffas i övrigt. Äta behöver man ändå!

Vi har det som en träffpunkt där alla som känner för det i vår bekantskapskrets och deras vänner bara dyker upp och samtidigt får sällskap. Det är olika konstellationer varje gång vilket gör mötena roliga och intressanta.

Jag håller med om att bären borde serveras upptinade men ber man om det så fixar Barbara eller den som hjälper henne detta utan problem.

Frukosten på helgerna har däremot mycket större utbud då det är buffé och passar de flesta. Om man vill ha löste i stället för påse eller latte, cappuccino, espresso i stället för bryggkaffe får man lägga till 10 kronor men det är värt det!

Under sommaren har de stängt till mitten av augusti och vi längtar verkligen till dess att dee öppnar igen! :D

3 augusti, 2015 klockan 13:34