Le Pain Français Övre Husargatan

2,75

Detta var nog kedjan Le Pain Français andra filial om jag inte minns helt fel, hur som helst har det samma klassiska inredning, om än lite mer lantlig känsla med trästolar och lite gårdsinredning. De flesta Le Pain har egna bagerier, men här är känns den delen lite mer påtagligt och framförallt större. Det är också något som gör att värmen i lokalen blir högre, en kall vårmorgon är det bara skönt!

Frukosten erbjuder inga märkvärdigheter, det är precis samma meny på alla caféerna med samma namn. Den här gången valde jag en "fransk frukost" eller "le petit déjeuner" som man säger i Frankrike. Här verkar det vara löpande bandet som gäller och jag får både min cafe au lait och frukosttalrik nästan med en gång, smidigt!

Trots att det bara är en vit baguette och croissant får man en relativt bra frukosttillfredsställelse, kanske är det luften och fettet i croissanten som gör det? Eller så var jag helt enkelt inte så hungrig idag. Vill man däremot ha lite mer kan man uppgradera till den De Luxe som dessutom innehåller ett kokt ägg och en liten yoghurt. Värt att notera att det är väldigt snålt med grönsaker, EN förskrämd gurkbit och EN skärva paprika.

Uteserveringen är rätt bra tilltagen och läget gör att det är bra solchans stora delar av dagen, tyvärr förstör Övre Husargatans väldiga trafik en hel del, men vill han ha lite stökig storstadskänsla med avgaser så är det kanske inte helt fel :)

Fransk frukost

  • Cafe au Lait
  • Apelsinjuice
  • Baguette (rätt lagom smörad)
  • Croissant
  • Pålägg (tre ostskivor, en gurkbit, en paprikabit)

Sätt ditt eget betyg på Le Pain Français (Övre Husargatan)

1 2 3 4 5
Le Pain Français 3,7 av 5 (406 betyg)

Skriv en kommentar på "Le Pain Français"

Notera att detta inte är Le Pain Françaiss officiella webbsida! Vill du komma i kontakt med dem får du kontakta dem direkt. Gå till deras webbsida istället till exempel.

Kommentarer (2)

Banette

Det verkar grymt!!! Måste testa!

3 april, 2011 klockan 01:21

Java

Snorkig personal, torra baguetter med smaklös fyllning och som inte går att skära ens med kniv. Dessutom dyrt -nej tack!!

11 november, 2018 klockan 15:33