Brogyllen Västra Hamngatan

3,25

Brogyllen är en Göteborgsk konditorikedja med konditorier lite här och var i centrum, däribland "paradkondiset" nere i stan på hörnet på Västra Hamngatan. Tack vare hörnplaceringen och stora fönster är det ljust och luftigt, men spårvagnarna som dundrar runt hörnet titt som tätt gör det nog lite störande om man sitter på uteserveringen.

Inne i lokalen är det högt i tag, gott om utrymme och jag kan tänka mig det är ett populärt "barnvagnstillhåll" eftersom det inte finns några trösklar eller höga trappsteg inne i lokalen, förutom på det lilla loftet ovanpå kassan förståss.

Frukosten håller okay klass och påtår ingår i kaffet (brygg) vilket ju är trevligt! Det erbjuds lite valfrihet vad gäller juice och fralla och det finns även en croissantbaserad frukost som är något billigare, men "solskensfrukosten" kändes mest prisvärd. Servicen var också snabb och effektiv.

Solskensfrukost

  • Kaffe / Te (inkl. påtår)
  • Juice (tre olika sorter)
  • Fralla (ost eller ost + skinka)
  • Yoghurt
  • Ägg (hårdkokt)

Sätt ditt eget betyg på Brogyllen (Västra Hamngatan)

1 2 3 4 5
Brogyllen 3,7 av 5 (400 betyg)

Skriv en kommentar på "Brogyllen"

Notera att detta inte är Brogyllens officiella webbsida! Vill du komma i kontakt med dem får du kontakta dem direkt. Gå till deras webbsida istället till exempel.

Kommentarer (10)

Frullis

Riktigt mumsig frukost...

Fanns två varianter att välja på, solskensfrukost "liten" med valfri varm dryck, "underbar croissant" och marmelad för 44kr, samt en "stor"..

Tog en "stor frukost" (Brogyllenfrukost för 67kr) och fick:

1. bryggkaffe(påtår ingår - alt te i egen stor tekanna)

2. ägg (varmt, fick välja mellan hård/löskokt), kaviar fanns att hämta.

3. stor fantastisk croissant (!!) och hemmagjord jordgubbsmarmelad (hämtades separat på ett bord),

4. färskpressad (!!) apelsinjuice i högt glas (smakade fräscht och det var rel mycket juice, kanske drygt 2,5dl...?!),

5. en liten smal vattenmelon-trekant (ca 2,5cm på bredaste stället i botten..ca 1 cm tjock och kanske 6cm hög),

6. pålägg: ostskivor skurna i trekanter (ev västgötaklosterost?), skinka, 2 snedskurna skivor gurka

7. bröd: välja mellan tre sorters styckbröd (fralla med pumpafrö och ost ovanpå, rågbröd eller ljust rent surdegsbröd),

8. vaniljyogurt (i miniskål) med hallontopping (hallon i söt sås) samt smakrik (hemmagjord?) müsli (att hämta på ett bord vid sidan om).

Vissa saker fanns vid sidan av på ett bord: kaviar, honung, hemgjord jordgubbsmarmelad, müsli, fler frallor (kanske fick man ta en extra macka??), bregott...mm... Vatten fanns också vid sidan av, med färska jordgubbar resp vattenmelon liggande i behållaren.

Lite stressad personal (även om det var lite folk när jag kom), inte den allra gladaste, men helt ok samt snabb service . Måna om att ta in disken och kommer runt och frågar om de kan rensa bordet (helt/delvis), vilket kan vara både fördelaktigt och störande beroende på situationen. Alerta och ganska neutrala "diskplockare", ev stressade, inte heller här några glada miner, men inte heller uppenbart sura.

Jag blev så mätt att jag lämnade ägget och var glad att jag inte beställde en caffe-latte som jag brukar, för då hade jag nog inte orkat den fantastiska croissanten med hemgjord jordgubbsmarmelad (underbar!!!)... Kaffet var sådär (blaskigt) men helt ok med tanke på resten av frukosten och med tanke på att man gärna vill orka äta allt det goda.

GOD och varierad frukost med stor del hemmagjort/bakat och färskpressat samt färsk frukt... inkl stor och mättande croissant.. och bryggkaffe (med påtår),.. kändes som ett kap för 67kr och för min del saknade jag inte ens en "Latte", blev så mätt o nöjd att jag lämnade ägget. Har nog aldrig lämnat mat när köpt frukost för det priset (67kr) pga mättnadskänslan. Eftersom croissanten var så stor & härlig och likaså jordgubbsmarmeladen LJUVLIG, hade det möjligen räckt med en solskensfrukost (mättnadsmässigt) då en Latte isåfall tydligen skulle ingått i priset på 44kr..

Allt kändes fräscht och det var trevligt att få varmt ägg samt så mycket "hemmagjort" och flera olika valmöjligheter.

Såg flera som verkade ha bytt från croissant till kanelbulle och någon hade två miniyogurtskålar men inget ägg - så det verkar som man kan byta ut det ena och det andra på sin bricka men vet inte vad det skulle kosta extra eller vad som är bytbart med varandra..

FEM av 5 stjärnor för frukosten, (bemötande TRE av 5 stjärnor), även om det är en så pass mäktig frukost att jag bara skulle orka äta den då och då....

För en mer vardaglig frukost hade det varit kul med ett mellanalternativ, kanske med macka +kaffe + yogurt alt liten juice. Men det finns ju även andra goda frukostställen, så det är ju inga problem :)

4 augusti, 2013 klockan 18:22

Linnéa & Wilhelm

Lyxig och prisvärd frukost.

Passar den hungrige då man får väldigt mycket mat. Saftigt och lyxigt bröd + croissant, fräscht pålägg + grönsaker.

24 augusti, 2013 klockan 09:46

Sara

Jättegullig personal och en av stans bästa frukostar enligt mig!

6 oktober, 2013 klockan 21:36

Maria

Mkt god frukost!!!!

30 september, 2015 klockan 08:11

Sören Gunnarsson

Förlåt mej men det blev så bråttom.

Kommer in med koppen en vacker dag.

Hälsningar

Sören G

http://gunnarssonforum.blogspot.se/2017/06/en-kopp-kaffe-pa-kapellplatsen.html

2 juni, 2017 klockan 17:29