Proviant

3,25

Observera! Proviant har stängt igen. Recensionen ligger kvar här för referens och nostalgiskäl

Det var länge tomt och öde i lokalen bredvid SEB på hörnet på Övre Husargatan, men nu äntligen slog portarna upp för "Proviant" – ett café och designkollektiv i ett! På nedervåningen huserar det luftiga och öppna caféet Proviant (även events!) tillsammans med ett exklusivt väsk-showroom (p.a.p) och på övervåningen sitter bland annat designbyrån Mockup. Själv tycker jag det är lite väl tomt och luftigt inne i lokalen, och förutom soffhörnet är det inte mycket andra möbler än disken och platser i fönstrena. Det kanske kommer mera senare? Det är i alla fall fint och designat och allt är i princip inklätt i putsat läder, annorlunda helt klart.

Uteserveringen är prydlig och solig, men stadens värst trafikerade gata med sämst luft gör kanske inte det hela så väldigt njutbart i rusningstid. Men tydligen skall det eventuellt öppna upp en uteservering på taket ovanpå, då skulle man ju kunna komma upp och bort lite från trafiken. Gott om sol lär det ju bli i sådana fall.

Frukosten är riktigt god och fräsch. Att få välja mellan bland valfria kaffevarianter gör att det känns lite extra lyxigt. Juicen lovas vara färskpressad och kombinationen apelsin, morot och lime låter märklig, men är väldigt god! Yoghurten serveras med en väldigt god müssli med nötter, bär och även lite honing. Smörgåsen är kanske lite, men väldigt god, och valet står mellan bara ost och en kombo av ost och salami.

Lite kul kuriosa: Man hade förresten en stor röd ko i glasfiber utanför, men den fick man flytta på eftersom polisen inte tyckte man får "smycka ut en offentlig plats" på det sättet. Nu senast gick den upp på taket istället.

Frukost

  • Valfri kaffe
  • Färskpressad apelsin- och morotsjuice inkl. lite lime
  • Yoghurt med müssli, bär, nötter och honung
  • Smörgås (ost eller ost och salami)

Det går inte att kommentera på Proviant eftersom det har stängt.