Frank's Coffee

1,75

Observera! Frank's Coffee har stängt igen. Recensionen ligger kvar här för referens och nostalgiskäl

Frank's Coffee är en liten centrumbaserad kedja som har filialer på Södravägen, och hade i alla fall tidigare även en liten espressobar i SEB (!) på Avenyn, men den verkar ha försvunnit. Läget är absolut inget av stans sämre, mer centralt än så här går nog inte att komma, men det ligger lite anonymt och diskret ändå trots allt, mitt på Kungsportsplatsen vid Avalon. Inredningen är dock lite trist och faller i alla fall inte mig i smaken. Det är väldigt stelt och kalt, förutom alla bord och stolar då förståss. Men annars inte någon mysfaktor precis, lite sliten inredning med mörkta möbler och mörkt stengolv. Jag kan tänka mig det blir rätt brötigt här om det är mycket folk eftersom det inte finns så mycket som kan fånga upp ljudet. Musiken i bakgrunden denna morgon var inte direkt "frukostanpassad", såvida man inte är på väg hem från krogen. Kommersiell elektro och dansmusik är i alla fall inte riktigt vad jag helst vill höra till morgonkaffet :)

Men nu så här på sommaren är det lugn och skönt, plus att vädret var soligt och härligt så de hade öppnat upp "väggen" ut mot gatan så det blev trevligt och luftigt i alla fall. Ute på Kungsportsplatsen (framför Avalon) har dom dessutom under sommarmånaderna en stor uteservering med troligtvis rätt många soltimmar.

Dessvärre har man ingen riktig frukostmeny, något man verkligen skall ha i åtanke om man planerar för en frukost på stan. Jag plockade ändå ihop lite av en typisk caféfrukost med lite av varje, dock skenade priset iväg något väldigt, så det är inget för den fattige. 91 kronor hamnade kalaset på.

Servicen är dock inget att klaga på, snabbt och vänligt. Eftersom jag var tidigt på plats och beställde en fralla som inte fanns gjorde en av tjejerna bakom disken snabbt i ordning en mittemellan salladsrätterna hon höll på med.

Innehåller (OBS, ingen frukostmeny)

  • Latte
  • Juice på flaska
  • Ost- och skinkfralla

Det går inte att kommentera på Frank's Coffee eftersom det har stängt.