Café 1806

3,5

Observera! Café 1806 har stängt igen. Recensionen ligger kvar här för referens och nostalgiskäl

Jag vet inte hur länge Café 1806 har legat här lite småanonymt (trots sin stora fina och soliga uteplats) på Västra Hamngatan, men det är nog kanske inte riktigt sen 1806, men ett antal år kan jag tänka mig. Utanför finns som sagt en rätt stor och trevlig uteservering som ligger perfekt i solläge på förmiddagarna. Väl nere i de gamla och fina källarvalven är det rätt litet men mysigt. Pga att det just är källare är det rätt mörkt och mysigt, det finns ju små fönster i gatuplan, men det ger inte mycket ljus. Jag kan tänka mig det är perfekt för den murriga höst- och vinterfrukosten! Utrymmesmässigt är det ett 20-tal platser vid många små bord och ett par små minibås rymms längs ena väggen.

Något som är lite ovanligt i frukostvärlden är att det är buffé! Plocka och ät vad du vill och ta flera gånger. Buffén är kanske inte så stor, men det finns lite av varje för nästan alla. Dock tyvärr ingen gröt eller "brunchdetaljer", men för det facila priset av 59kr får man ändå väldigt mycket!

Frukost (buffé)

  • Bryggkaffe eller latte
  • Yoghurt (två sorter)
  • Müssli (två sorter)
  • Hårdkokt ägg (kallt)
  • Bröd
  • Pålägg (skinka, prickigkorv, ost)
  • Grönsaker
  • Frukt

 

Det går inte att kommentera på Café 1806 eftersom det har stängt.