Red Cottage

3,25

Observera! Red Cottage har stängt igen. Recensionen ligger kvar här för referens och nostalgiskäl

På det här hörnet av huset har det huserat många allehanda temporära verksamheter från videobutik, godisaffär och skoaffär, men det är först nu det känns permanent och som en rimlig verksamhet. Det känns som att cafét satsar direkt på turisterna med ett engelskt namn och även Facebooksidan är övervägande på engelska. Red Cottage skall avspegla Sverige och svenska värderingar enligt upphovsmännen. Jag tycker det är lite märkligt att man kallar det just "red" cottage, när det inte finns någonting varken utvändigt eller invändigt som är rött. Så mycket röd stugkänsla är det kanske inte, men egentligen gör det inte så mycket eftersom det är väldigt ljust och fint inne i lokalen och möblerna för tankarna till en ren och fin tid i Astrid Lindgrens Madicken, eller är det bara jag? 

Läget kanske kan tyckas lite avlägste och "mitt-emellan", men det är också det jag tror kan vara till deras fördel, för det finns inte jättemycket i caféväg mellan Linné och Centrum om man går via Pustervik och Kungshöjd.

Själva frukosten är rätt bra och det finns en del valfrihet vilket kan vara skönt om man inte alltid bara vill ha allt på en gång. Grundfrukosten är kaffe och fralla och sen kan man plussa på valfritt om man vill ha yoghurt, juice eller en bulle. Påtår går att få för en femma. Jag plussar på en yoghurt för att få lite matigare, och där tyckte jag müsslin var lite bra tråkig, havregryn och majsflingor. Men frallan var saftig och framförallt god för ögat!

Det går inte att kommentera på Red Cottage eftersom det har stängt.