Da Matteo Vallgatan

3,75

Da Matteo har börjat breda ut sig i stan, för några år sen fanns dom bara i Viktoriapassagen, sen dök den större upp på Vallgatan och nu även bageriet och rosteriet på Magasinsgatan som funnits sedan 2010. Da Matteo på Vallgatan är nog min klara favorit, lite främst för att den inte är så "stekig" som den i Viktoriapassagen. Här känner jag mig lite mer tillfreds och inte lika hejdlöst ute som jag kan göra i Viktoriapassagen. Inredningen är lite lantlig, fräsch och rustik på en gång, rätt mysigt i all sin enkelhet faktiskt. Utrymmet inne blev större sedan rosteriet flyttade över parkeringen och in i egna lokaler, tidigare fick man förlita sig på bra väder eftersom det är ute man skall dricka sin kaffe, precis som i da Matteo i Viktoriapassagen.

Så här i frukosttider är det gott om plats, både inne och ute vilket är skönt. Annars kan det vara hejdlöst svårt att hitta någon plats, speciellt om solen skiner, då svämmar det helt över och folk sitter ute på parkeringen och njuter. Men nu glider jag lätt in, beställer och slår mig ner. Det finns tre olika frukostvarianter att välja på med stegrande pris. Det skall kanske nämnas direkt att da Matteo inte är billigt, men du får riktigt hög kvalitet. Men nästan 90kr för kaffe, yoghurt, juice och en macka är lite i saftigaste laget, även om det är ekologiskt surdegsbröd från det egna bageriet och egetrostat kaffe. Vill man vara fin så... Men gott är det! Och har du med datorn kan du koppla upp dig mot deras WiFi och njuta lite extra av din välsvarvade macchiato.

Frukost

  • Ost- eller skinksmörgås gjord på surdeg
  • Valfri kaffe
  • +10kr Juice (apelsin eller blodapelsin)
  • +10kr Yoghurt med rostade nötter
  • +5kr Stor kaffe

Sätt ditt eget betyg på Da Matteo (Vallgatan)

1 2 3 4 5
Da Matteo 3,8 av 5 (298 betyg)

Skriv en kommentar på "Da Matteo"

Notera att detta inte är Da Matteos officiella webbsida! Vill du komma i kontakt med dem får du kontakta dem direkt. Gå till deras webbsida istället till exempel.

Kommentarer (1)

S.

Väldigt gott kaffe men mackan var alldeles för liten. För det priset borde juicen även vara färskpressad, inte köpt God Morgon Juice som det var när jag praktiserade där. Dåligt!

27 juni, 2013 klockan 15:37