Le Pain Français Vallgatan

3,5

Kedjan Le Pain Français finns nu på nästan oräkneligt antal platser i stan, det är ju nästan så att de är lika många som Espresso House. Den första var kul, men sen blev det lite upprepning, vilket ju är förståeligt för en kedja med tydlig profil. Men så är det inte riktigt med den här på Vallgatan. I lokalen har tidigare Café Vallgatan huserat, men det finns det inga spår av längre. Och inte heller egentligen något av de andra Le Pain Français heller. Borta är gjutjärnsstolarna och marmorborden och övrig direkt frankrikepastisch. Nej, nu är det istället mer 20-tal, art deco, draperier, silver och krom och medaljoner. Ja, nästan lite burleskt! Det kan kanske vid en första anblick verka lite för mycket, men allt är stilfult och varsamt inrett. Det är riktigt snyggt och mysigt! Något man inte riktigt kan säga om de övriga caféerna i kedjan.

Lokalen är lika stort som innan, om än lite större i och med att det nu finns ett extra inre rum på övervåningen som ligger lite avskiljt där man kan ha lite kundmöten och mer avskiljda fikor. Här uppe står också ett vitt litet piano, här skulle jag kunna tänka mig att faktiskt dricka en drink på fredageftermiddagen! I högtalarna spelas soft jazz och jag får lite hotellkänsla.

Själva frukosten är dock precis samma som på de övriga Le Petit Fraçais, där man har ett par val på olika "menyer". Jag skulle alltid rekommendera den lite större som inkluderar ägg och yoghurt, annars blir luftig baguette och en croissant lite väl tamt. Yoghurten serveras på klassiskt manér i engångsförpackning. Plus i kanten för GP!

Frukost (De Luxe)

  • Valfri kaffe
  • Juice (idag lite blaskig)
  • Ägg (hårdkokt, ljummet)
  • Yoghurt
  • Smörad baguette med ost, tomat och gurka
  • Marmelad
  • Croissant

Sätt ditt eget betyg på Le Pain Français (Vallgatan)

1 2 3 4 5
Le Pain Français 3,6 av 5 (314 betyg)

Skriv en kommentar på "Le Pain Français"

Notera att detta inte är Le Pain Françaiss officiella webbsida! Vill du komma i kontakt med dem får du kontakta dem direkt. Gå till deras webbsida istället till exempel.

Kommentarer (3)

Tea

Servicen var inte den bästa. Inget vidare speciell frukost heller tyvärr.

9 mars, 2014 klockan 11:48

Jon

Trevlig lokal fransk känsla.

Bra frukost och trevlig personal.

28 januari, 2016 klockan 07:39

LoLo

Mycket folk men bra frukost framförallt varm croissant med gott i.

Fransk känsla över inredning.

Man kan sitta avskilt och njuta med god bakgrundsmusik..

:)

19 mars, 2016 klockan 19:03