Bar Centro

2,5

Bar Centro har nog legat här så länge jag kan minnas, och inklusive jag själv trodde jag det hette "IT" rätt länge. Men det gör det alltså inte, "Salong IT" är en frisörsalong som ligger i samma port, men deras skylt hänger lite lägligt precis utanför cafét. Hur som helst, man märker cafét rätt tydligt när man går förbi, oavsett tid på året och väder sitter det alltid en drös med kaffeälskare utanför och i den lilla gången. Det känns som om det handlar lika mycket om det goda kaffet som att synas på rätt ställe med de rätta människorna. För Bar Centro är ett inbitet stamställe, och för oinvigda kan det lätt kännas fisförnämt och märkvärdigt. Troligtvis älskar du eller hatar det, antingen eller.

Lokalen är liten och rätt bullrig i och med att det är högt i tak, spartanskt inredd och med kök och disk precis i angränsande. Hit går du inte för att sitta ner och läsa tidningen i lugn och ro, det förväntas nästan att du bara skall beställa en "enkel" eller en "dubbel". Servicen är rak och enkel, inga krusiduller, förvänta inte dig något extraordinärt, speciellt inte om det är någon stammis i lokalen baristorna pratar med, då kan du bli betjänad utan att bli direkt tilltalad. Men kaffet är sällsynt gott tack och lov!

Själva frukosten består av valfri kaffe, färskpressad apelsinjuice och valfri grillad smörgås, dvs en rätt klassisk  italiensk frukost. Utbudet på smörgåsar var väldigt gott! Det som var lite trist var att smörgåsen kom 5 minuter efter drycken, men hellre en färskgrillad än en halvljummen smörgås förståss.

Frukost

  • Valfri kaffe
  • Färskpressad apelsinjuice
  • Valfri smörgås (många att välja bland)

Sätt ditt eget betyg på Bar Centro

1 2 3 4 5
Bar Centro 3,4 av 5 (379 betyg)

Skriv en kommentar på "Bar Centro"

Notera att detta inte är Bar Centros officiella webbsida! Vill du komma i kontakt med dem får du kontakta dem direkt. Gå till deras sida på Facebook istället till exempel.