Le Pain Français Västra Hamngatan

3

Undrar om inte detta var stans första Le Pain Française, den första var en frisk fläkt i Espresso House kölvatten, men nu finns det även minst en Le Pain i varje stadsdel. I en första anblick kan caféet se lite litet ut, men svänger man förbi disken finns det även ett rum i den inre delen av caféet. Men man vill ju gärna sitta nära fönstren och ljuset. Inredningen är klassisk fransk, småtrång med små runda gjutjärnsbord och typiska gamla "caféstolar". Själva disken är mycket mindre än de andra Le Pain caféerna så det blir lite lätt trångt att köa, se vad man vill ha, beställa, betala och få sin frukost eller fika.

Frukostutbudet består precis på de andra Le Pain caféerna av två huvudval, De Luxe eller Liten. Man behöver satsa på deluxefrukosten om man vill ha något lite "matigare" än vitt luftigt bröd. Men konstigt nog räcker en "fransk frukost" rätt bra, kanske blir man trots allt mätt av vitt bröd och luft?

Uteserveringen är inte speciellt stor, men rätt lagom och på sommaren ligger morgonsolen på rätt perfekt här. Tyvärr är Västra Hamngatan rätt vältraffikerad av både bilar och ett flertal buss- och spårvagnslinjer, så det blir ju inte speciellt mysigt kanske.

Frukost (fransk)

  • Valfri varm dryck
  • Juice
  • Croissant
  • Baguette, pålägg

Sätt ditt eget betyg på Le Pain Français (Västra Hamngatan)

1 2 3 4 5
Le Pain Français 3,5 av 5 (339 betyg)

Skriv en kommentar på "Le Pain Français"

Notera att detta inte är Le Pain Françaiss officiella webbsida! Vill du komma i kontakt med dem får du kontakta dem direkt. Gå till deras webbsida istället till exempel.