Tazza di Caffé

3,5

Observera! Tazza di Caffé har stängt igen. Recensionen ligger kvar här för referens och nostalgiskäl

På den lite bortglömda Lilla Kyrkogatan (alldeles vid Domkyrkan) ligger det trevliga stora-lilla caféet Tazza di Caffé. Här satsar man på prisvärda rätter och förutom den för mig självklara frukosten finns det även ett par lunchalternativ. Det är rätt stort och öppet med stora fönster längs hela gatan och lokalen sväljer rätt mycket folk. Så här i frukosttider är det inte många som hittar hit känns det som, jag är i princip ensam med min frukostbricka. Kanske är det läget som är problemet? Det kan ju nästan inte bli mycket mer centralt än vid Domkyrkan, men den här delen borta vid Drottninggatan är lite bortglömd känns det som. Genomströmningen av folk till och från arbeten är inte direkt jättestor, men då jag varit här på lunchtid på helgen är det mycket mer folk, om än inte helt fullt.

Personalen är snabb och trevlig och jag erbjuds välja mellan ett par olika frukostalternativ. Jag fastnar för grötfrukosten med en latte som valfri varm dryck. På det hela taget helt helt okay frukost, men inget som direkt sticker ut på något sätt. Vill man ha glad och vänlig personal och en lugn och skön frukost mitt i stan utan för mycket stök och brôt är Tazza di Caffé ett bra alternativ!

Grötfrukost

  • Valfri varm dryck
  • Havre- eller risgrynsgröt
  • Apelsinjuice
  • Ostfralla

Det går inte att kommentera på Tazza di Caffé eftersom det har stängt.