Starbucks

2,25

Starbucks på Centralen i Göteborg är kedjans första och hittils enda café i Sverige. Det finns ju sedan ett tag en på Arlanda, men mig veterligen ligger den i utrikeshallen och är därmed inte riktigt lättåtkomlig, så den räknas inte :) Hur som helst är det precis samma inredning och utbud här som på alla Starbucks utomlands, komplett med en liten shop där man kan köpa kaffe, muggar och andra Starbuckssouvenirer. Det som är lite mysigt med Starbucks här är att det finns lite olika små avdelningar där man kan sitta, det blir nästan som egna små "rum" där varje del har en egen uppsättning möbler – fåtöljhörnet, runda bord i fönstret-avdelningen, fåtöljer med bord-avdelningen samt ett litet loft. Tack vare läget kan man komma åt caféet från två håll i Centralen, något man säkert kan dra nytta av i businessen. Men utöver det känns det precis som att vara på vilken Starbucks som helst, fast alla talar svenska förståss. För övrigt var det rikligt med personal, jag räknade till hela fem personer!

Man har tyvärr ingen riktig frukostmeny, något man i och för sig inte har utomlands heller, utan man får själv plocka ihop vad som kan tyckas passa. Jag försöker få ihop något som liknar det man kan få på caféerna i stan, dvs en latte, yoghurt och en fralla. Det finns tyvärr inte så mycket att välja på i frukostväg, utan det handlar mer eller mindre om hur rik du är. För en sak skall du veta, här serveras troligtvis Göteborgs dyraste latte! Inte mindre än 49kr får du betala för en stor. Tyvärr är dessutom latten rätt blaskigt, troligtvis mycket tack vare att det inte är något mänskligt hantverk, utan kaffet kommer ur en kaffemaskin modell större. Yoghurten är däremot god med rikligt med färska bär och honung. 101kr betalar jag totalt för en stor latte, yoghurt och en miniciabatta, Göteborgs dyraste frukost?

På det stora hela skulle jag undvika Starbucks i Göteborg, främst på grund av priset. Det finns gott om alternativ på Centralen om man är på resande fot, och jag tar hellre en handgjord latte på Espresso House och betalar mindre.

Sätt ditt eget betyg på Starbucks

1 2 3 4 5
Starbucks 3,7 av 5 (374 betyg)

Skriv en kommentar på "Starbucks"

Notera att detta inte är Starbuckss officiella webbsida! Vill du komma i kontakt med dem får du kontakta dem direkt.