Café Kanold

3,25

I april 2011 slogs dörrarna upp till denna lilla pärla mitt på Grönsakstorget. I den här lokalen har det legat lite av varje, men det är först nu jag tycker det klaffar helt. Flickorna Kanold har sedan tidigare en omåttligt populär choklad- och pralinbutik på Södra Larmgatan (runt hörnet) och nu har man alltså breddat med ett café. Precis som tidigare satsar man på gammal vardagslyx med små bord, kristallkronor och rosor på varje bord. Allt är snyggt och fint och genomtänkt utan att det blir för mycket och i bakgrunden spelas lite modernare klassis musik som faktiskt låter lite som filmmusik. Serveringspersonalen har fina förkläden precis som i butiken och det hela skapar en härlig och mysig helhet. Lokalen är rätt liten, men det finns gott om bord och stolar och jag har även för mig det blir en solig uteservering mot Grönsakstorget framåt våren och sommaren.

Frukostfrasses stora pris 2012 – Café KanoldsGlatt överraskad ser jag att det bjuds på frukostbuffé! Något man inte är direkt bortskämd med mitt i stan, att det dessutom är lugnt med folk trots det relativt centrala läget är ju en extra bonus. Och det är inte heller någon lite skruttbuffé heller utan det bjuds på både yoghurt och fil, olika flingor, juice och många sorters bröd och pålägg. Och som inte det var nog ingår dessutom en valfri pralin ur det ganska dignande sortimentet.

Obs: Värt att notera är att recensionen är från 2012, en hel del har tyvärr hänt med frukosten på senare tid. Priset har höjts och standarden har sänkts. Jag har själv inte varit där sedan dess så recensionen här är lite gammal.

Frukost

  • Kaffe eller te
  • Juice apelsin
  • Yoghurt o fil
  • Olika bröd och pålägg
  • Müssli, nötter och bär
  • + Valfri pralin!

Sätt ditt eget betyg på Café Kanold

1 2 3 4 5
Café Kanold 3,5 av 5 (501 betyg)

Skriv en kommentar på "Café Kanold"

Notera att detta inte är Café Kanolds officiella webbsida! Vill du komma i kontakt med dem får du kontakta dem direkt.

Kommentarer (16)

Magnus

Kanske har det varit bra en gång, men nu (dec 2013) var det en skruttbuffé. Hushållsost och pressad skinka, gurka och paprika, gröna hårdkokta ägg, bröd, yoghurt och flingor var inget att hurra för. Pralinen får du bara om frågar efter den, och den är inte valfri. 80 kr kostar kalaset som är jämförbart med en Ikéafrukost, utom att lokalen är trevligare.

17 december, 2013 klockan 10:43

Kalle

Jätte bra bemötande, supergod choklad! Men hundar i köket?

1 november, 2014 klockan 12:33

LM

Dyrt och mediokert! Jag blev väldigt besviken. Gick ju dit på ditt betyg!

10 mars, 2015 klockan 15:32
admin

admin

Ja, mitt betyg är tyvärr från när dom öppnade. Sedan dess har dom höjt priserna och sänkt standarden. Jag har inte varit där sedan dess, men lägger in i texten att det ändrats sen dess.

12 mars, 2015 klockan 10:33

lida

förstör inte alls hur cafe kanold hamnade på 1 plats!!!

stökigt och smutsig lokal är det första intriket sedan när man gå fram till kylen kommer den storsta besvikelse... allt bake off och ingenting hembakat.

det fans kanske 2 olika kakor som var inte köpta resten var färdig produkter.

frukosten var hur vanligt som helst, inte värt en besök.

jag tänkte man jan lita på frukostfrassen men tyvärr var det inte så.

alldrig mer kafe kanold:(((

7 maj, 2015 klockan 23:46