Green Drizzle

3,25

Observera! Green Drizzle har stängt igen. Recensionen ligger kvar här för referens och nostalgiskäl

Det blir bara fler och fler "in-store" caféer och Green Drizzle är den andra i Hemtex på Vallgatan/Kungsgatan och man slog upp portarna här i början av februari (2012). Det andra caféet i Hemtex är en Espresso House och det visar sig att Green Drizzle också faktiskt ägs av just Espresso House. Till skillnad mot Espresso House fokuserar man här främst på fräscha sallader som ett lite mer matigt alternativ till Espresso House annars typiskt caféinriktade utbud. Men förutom sallader serverar man faktiskt en liten frukostbuffé måndag till och med lördag, vilket är anledningen till att jag är just här, konstigt nog!

Lokalen är ljus och fräsch och det känns nästan lika hälsosamt som det ser ut, även om salladsbuffén och kylen nästan känns väl "laboratorieclean" kanske. Fint och snyggt är det hur som helst! Lite olika sittområden finns det med en hög snygg stenbänk och lägre bord längs med ena väggen. Resten av lokalen utgörs av salladsdisk och kassa.

Jag trillade in precis klockan nio då frukosten skulle börja serveras så allt hade inte hunnit komma på plats ännu, men det ordnades ganska snabbt. Frukostbuffén fokuserar kring olika sorters bröd där man kan välja på lite olika frallor, rostat och även scones. Men just scones saknades tyvärr just idag, attans! Utöver buffén kan man komplettera med en yoghurt för 23kr, lite i saftigaste laget även om den var god.

Så vill man en lättare frukostbuffé mitt i stan, kanske vill du hänga på låset till Hemtex, ja då är Green Drizzle ett bra och trevligt alternativ. En juice hade varit gott att ha fått med i priset, för 73kr är lite i överkant, även om det är en smörgåsbuffé.

Frukostbuffé

  • Valfri varm dryck
  • Bröd och scones
  • Pålägg (creme cheese, ost, skinka, marmelader)
  • Grönsaker
  • TILLVAL 20kr: Yoghurt med hallon eller honung + müssli

Det går inte att kommentera på Green Drizzle eftersom det har stängt.