Latteria

3,5

I Antikhallarna har jag nog aldrig egentligen varit, kanske för att jag aldrig varit ute efter att köpa några antikviteter. Så nu finns ju en bra anledning att ta sig in där för en fika, eller varför inte en frukost? Latteria ligger i botten plan i mitten av det stora öppna utrymmet. Jag slås över hur fint det är här inne, ljust och öppet, lugnt och skönt. Du slipper faktiskt undan den vanliga caféstressen helt och hållet, och det känns lite mer vuxet än på andra caféer på något sätt. Det är kanske just "antikvitetkänslan" i väggarna som gör att det blir lite mer dämpat?

Själva serveringen är fokuserad kring den stora disken i mitten och det finns gott om olika sittmöjligheter, stora och mindre bord, en liten avskild soffa, fåtöljer och långbord. Perfekt för större och mindre sällskap. Möblemanget är snyggt och känns genomtänkt, även om det kan bli lite fånigt om det blir som nu då det enda lediga bordet var det största runda med plats för 6-8 personer.

Det erbjuds inte jättemånga frukostalternativ, men själva frukosten känns välavvägd med både ägg och yoghurt. En trevlig bonus är GP som finns att försesig med vid disken. Den stora smörgåsen så kanske lite pråligare och vräkigare än den egentligen var, lite trist med bara sallad och ost. Men priset kan man i alla fall inte klaga på, 59kr för allt som allt.

Frukost

  • Valfri varm dryck
  • Hårdkokt ägg (varmt!)
  • Yoghurt med sylt
  • Ostsmörgås

Sätt ditt eget betyg på Latteria

1 2 3 4 5
Latteria 3,7 av 5 (399 betyg)

Skriv en kommentar på "Latteria"

Notera att detta inte är Latterias officiella webbsida! Vill du komma i kontakt med dem får du kontakta dem direkt. Gå till deras webbsida istället till exempel.

Kommentarer (10)

Yve

Hitta tyvärr inga öppettider ( spec. för söndag)!!!

3 juli, 2012 klockan 20:01

Annika

Har haft många frukostmöten på Latteria och är supernöjd med både miljö och maten. Det märks att de använder bra råvaror. Goda frukostfrallor från Gunnebo slott, perfekt kokta ägg och snyggt serverat kaffe. Extra plus för priset och att de jobbar mycket med ekologiskt :)

Annika / Hildur.se

24 juli, 2012 klockan 11:30

Anonym

Bryr sig inte om allergiker, serverar bara smörgåsar med lök, rödlök, vitlök, djävla dynga!

27 november, 2013 klockan 15:26

Karin

Toppenfrukost! Bland de bästa i stan och definitivt den bästa miljön! Yoghurten har hemkokt bärkompott, brödet är fantastiskt och nu kan man välja att få ost och lufttorkad skinka också. Ingen presskinka där inte. Plus för valfri kaffe och inte bara svart. Gillar också att det går att köpa till färskpressad juice för 20 kr. Blir aldrig besviken här!

9 mars, 2014 klockan 23:09

Greg

J'adore. my favorite in Göteborg. Ambiance inimitable. l'endroit est fantastique et les vendeuses très gentilles.

4 juni, 2018 klockan 13:45