De Lorenzi Caffè

2,75

Någon gång i juni i år (2012) slogs portarna upp till De Lorenzi Caffè på Kyrkogatan. I lokalen har man tidigare lite halvhjärtat serverat glass på somrarna, men nu är det en italiensk espressobar med klassiska snitt. Dvs barbord med stål, höga barstolar och spartansk inredning, förutom den spejsade och snygga disken. Det är kanske lite större än de andra italienska espressobarerna jag besökt i Göteborg, det är riktigt luftigt.För att förbättra Italienkänslan ännu mer spelas italiensk radio i högtalarna.

Själva frukosten följer de klassiska "italienska reglerna" också, dvs valfri kaffe, juice och grillad panini. Inte mycket att välja på med andra ord. Mitt val av varm dryck blev som vanligt "fel" i och med jag beställde en latte istället för cappuccino som är det man skall dricka om man är "på riktigt". Gott var det i alla fall. Den vanliga frukosten innehåller en normalstor dryck, men man kan lägga till några kronor för att få en stor.

Servicen är enkel, trevlig och rapp, precis om det skall vara!

Frukost

  • Valfri kaffe
  • Juice
  • Macka grillad panini. Ost med lite sallad. Inget att välja på

Sätt ditt eget betyg på De Lorenzi Caffè

1 2 3 4 5
De Lorenzi Caffè 3,6 av 5 (337 betyg)

Skriv en kommentar på "De Lorenzi Caffè"

Notera att detta inte är De Lorenzi Caffès officiella webbsida! Vill du komma i kontakt med dem får du kontakta dem direkt. Gå till deras sida på Facebook istället till exempel.

Kommentarer (4)

De Lorenzi Diego

Var har du hittat namnet De Lorenzi????? ciao

4 oktober, 2012 klockan 11:45
admin

admin

Jag hittade det på skylten ovanför dörren på Kyrkogatan 25 :)

6 oktober, 2012 klockan 11:29

Frullis

Underbart kaffe!!!! Och de har "valfri kaffe" + croissant för endast 30kr på morgonen som ett av deras frukosterbjudanden. Gäller för naturell croissant, om man vill ha fylld med nutella eller vaniljkräm kostar det 5kr extra. Valfri kaffe gäller ex.vis normalstor Latte. De tar inget extra betalt om man vill ha "extra stark" latte vilket många andra kaffeställen gör!! (vet dock inte om det kostar extra för tex en "stor latte")

De har flera andra frukostalternativ. Billigt, framförallt om man är en som gillar en "dyrare" kaffevariant, eftersom det är valfri kaffe som gäller!

3 augusti, 2013 klockan 21:27

Frullis

Vid senaste besöket hade de ca 5 olika frukostar, listade på en skylt i baren, varav de första två är:

1. Valfri kaffe (normalstor) + croissant 30kr

2. Valfri kaffe + grillad macka 45kr (eller kanske det var 40kr?)

Frukost serveras fram till 10.30 (dagligen tror jag, ev senare på helgen?).

De har toalett nu också, tydligen nybyggd i juni 2013 (?). Vackert indredd med mosaik på väggarna.

4 augusti, 2013 klockan 19:10