Rawfoodbaren

3,5

Observera! Rawfoodbaren har stängt igen. Recensionen ligger kvar här för referens och nostalgiskäl

Rawfoodbaren slog upp portarna i september 2012 och rider på högt på hälsovågen som sköljer över landet. Här är allt ekologiskt och vegananpassat in i minsta detalj. Allt är dessutom helt rått och kallt, utom kaffet då tack och lov. Lokalen är liten men mysig, jag får lite spakänsla av möblemanget och färgerna och det känns ombonat och fräsch. Lite olika sittarrangemang finns, däribland den mest alternativa jag sett i caféväg: "en yogagrotta" eller vad man nu kan kalla det, mysigt och kul! I bakgrunden spelas lite softad jazz.

Personalen är väldigt trevlig och tjejen bakom disken förklarar gärna vad det är som står på menyn, vad det består av och hur det "tillagas". Menyn och utbudet är något som är väldigt annorlunda och speciellt. Här kan du alltså inte förvänta dig en ost- och skinkfralla, yoghurt och ett kokt ägg. Oh no. Inget får hettas upp och allt bereds i princip med en gång innan det äts, allt för att så mycket som möjligt av näringen skall komma dig till del. Tack och lov är kaffet riktigt kaffe och inte orostade bönor i rumsvarmt vatten! ;)

Frukosten (serveras endast måndag–fredag mellan 8 och 10:30) som erbjuds är en smoothie, rawfoodgröt med fruktkompott och en sesamkaka. Kaffet ingår inte utan kostar 20kr extra. Mjölken till kaffet och gröten är heller inte vanlig mjölk utan, mandelmjölk. Smaken är faktiskt tillräckligt lik för att jag inte skall ha något att klaga på. Allt smakar hälsosamt och det känns nyttigt att bara äta det. Det går tydligen också att få påfyllning om man inte blir mätt! Vill du ha en hälsosam känsla efter frukosten istället för en enorm grötbukfylla är detta nog stans hippaste ställe att gå till.

Frukost 

  • Smoothie
  • Rawfoodgröt med fruktkompott
  • Sesamkex

Kaffe ingår inte utan det får du ge 20kr extra för

Det går inte att kommentera på Rawfoodbaren eftersom det har stängt.