Steinbrenner & Nyberg Södra vägen

4,25

Jag vet inte hur länge Steinbrenner & Nyberg legat här på Södra vägen, men tycker det i alla fall är deras mysigaste café! Det är luftigt, högt i tak och stora härliga fönster ut mot Södra vägen. Det är inte ett speciellt soligt läge, möjligtvis har man lite morgonsol på sommaren. Förutom det större utrymmet ut mot gatan finns även ett mysigt inre och lite mer avskiljt rum. Ur högtalarna spelas blandad pop, lite lagom morgonmusik utan att det blir på påträngande. Inredning är fräsch och snygg utan att bli prålig eller för stram och enkel, rätt lagom med andra ord. Vill man sitta ute finns en liten och fin uteservering med lattehäng, förutsatt att vädret är bra.

Servicen är snabb och trevlig, mycket tack vare att jag nästan är helt ensam frukostfrossare i lokalen, förutom två-tre andra frukostgäster som kommer och går under min frukost är det mestadels morognlatte- och "fika-till-jobbetkunder" som droppar in ganska frekvent. Kanske ser många Steinbrenner & Nyberg bara som ett bageri och inte ett café och missar att det går att sitta och njuta?

Steinbrenner nere i centrum har samma koncept som här, dvs buffé! Och jag kan konstatera att man här på Södra vägen brädar Steinbrennercafét nere på Östra Larmgatan, det känns lite fräschare helt enkelt. Två sorters juice, fyra sorters bröd och knäcke, croissanter och ett par olika sorters pålägg. Vad sägs dessutom om en bit tårta till efterrätt?! 

Frukostbuffé

  • Yoghurt med müssli
  • Bryggkaffe eller te (påtår ingår)
  • Två sorters juice
  • Croissant
  • Lite frukt
  • Fyra sorters bröd, samt knäckebröd 
  • Ost, skinka och grönsaker
  • Tårta (!)

Sätt ditt eget betyg på Steinbrenner & Nyberg (Södra vägen)

1 2 3 4 5
Steinbrenner & Nyberg 3,7 av 5 (390 betyg)

Skriv en kommentar på "Steinbrenner & Nyberg"

Notera att detta inte är Steinbrenner & Nybergs officiella webbsida! Vill du komma i kontakt med dem får du kontakta dem direkt. Gå till deras webbsida istället till exempel.

Kommentarer (5)

Eva Lundin

Bästa esspressot i Göteborg och dessutom de läckraste mazariner.Bästa början på en shoppingrunda man kan tänka sig.

4 juni, 2013 klockan 15:22

Helen

Vi gick dit idag för min pojkvän fyller år, lite tårta efter frukost vore kul.

Tyvärr blev jag besviken. Äter inte mjölk/fil/yoghurt och det gjorde att frukosten fick bestå av macka endast. Ägg serveras på den andra "butiken". Tårtan bestod av en vetebulle. Croissant fanns inte när vi kom men dök upp efter en stund dock kändes den lika spännande som de färdiga att värma som finns på Lidl. Pålägg var ost, salami och skinka. Grönsaker var salladsblad, gurka och tomat. Frukt var äpple och clementin, mycket fräscha!

6 februari, 2014 klockan 19:41

tina johansson

Jag o min kompis var ock åt på detta cafe Väldigt dåligt bemötande ingen god buffe betala 80 kronor var inte alls värt det servisen var dålig också när vi frågade var buffen

var vi såg inte det svarade tjejen bakom disken de kan ni väl inte undgå att se jättetråkigt med en sån person det var både förste o siste gången vi besöker det

4 december, 2014 klockan 15:05

Anna K

Väldigt mysigt frukostställe med fräsh buffé. Absolut värt de 80kr det kostade. Personalen var väldigt gullig när jag frågade om man skulle kunna få tårta till istället då det just denna morgon va en chokladkaka, vilket dom genast ställde fram :)

Hit kommer vi gå igen, lugnt och stämningsfull musik.

12 januari, 2015 klockan 13:23

Clara

Kan tipsa om att de även serverar frukost på sitt café på Södra Larmgatan (80 kr) som rekommenderas varmt!

24 mars, 2015 klockan 09:15