Junggrens Café

2,5

Junggrens Café har legat här på Avenyn så länge jag kan minnas och till och med mina föräldrar fikade här när dom var unga. Ja, till och med mina far- och morföräldrar skulle kunnat fika här. Man slog upp portarna redan 1895 och ligger faktiskt på samma plats som då! Så man kan med gott samvete påstå att "Jungans" är ett av de mest anrika caféerna i stan. Sedan renoveringen har det blivit mycket bättre och lokalen känns bättre disponerad. Allt är helt nytt, inte mycket spår kvar av det gamla. På gott och ont. Det står "Cappuccino" på assietten och Junggrens på nätet är en undersida till Cappuccino.se. Den beiga "färgen" i lokalen är annars den samma som tidigare, och man har satsat mer på trä och sten. Det känns också luftigare och man har öppnat upp lite mer vilket är mycket bra. Uteserveringen på gatan är ny och stor, men kanske inte så spexig med de klassiska caféstolarna i plastrotting.

Enligt skylten på gatan kostar en frukost 49kr, men på tavlan på väggen står det 39kr. Vad som är sommarpris eller inte framgår inte riktigt. Frukosten som erbjuds är hur som helst kaffe, fralla och smoothie eller juice. Ingen jättefrukost du springer ett Göteborgsvarv på, men lagom om man inte är utsvulten. Smoothien serveras i den den sedvanliga miljövidriga och tråkiga plastmuggen med lock. Frallan är stor och fluffig, lite väl fluffig tycker jag, biter man pyser den ihop.

När jag var här var det somrigt och lite väl uppslupen stämning bakom disken, troligtvis extrainsatt sommarpersonal. Men det var lugnt och avslappnat, och eftersom jag i princip var helt själv gick det ändå rätt snabbt att få beställt.

Efter renoveringen har det blivit bra mycket trevligare här, men det är ändå väldigt anonymt och lite trist. Fint men tråkigt. Frukosten kunde varit roligare också. Förra recensionen bestod av samma kaffe, juice och macka. Inte exakt samma men snudd på.

Frukost

  • Kaffe eller te
  • Juice eller smoothie 
  • Ljus eller grov fralla (ost eller ost och skinka)

Sätt ditt eget betyg på Junggrens Café

1 2 3 4 5
Junggrens Café 3,7 av 5 (345 betyg)

Skriv en kommentar på "Junggrens Café"

Notera att detta inte är Junggrens Cafés officiella webbsida! Vill du komma i kontakt med dem får du kontakta dem direkt. Gå till deras webbsida istället till exempel.