Espresso House Hemtex

3,75

En trend från utlandet som börjat leta sig hit är "in-store-cafés" eller vad det nu kan heta. Vi har Wayne's Coffee i Akademibokhandeln, Berzeli Choklad i Almedalsmagasinet och också den här, en Espresso House på Hemtex. I andra änden av lokalen ligger dessutom salladsbaren Green Drizzle. Inredningen följer Espresso Houses nya inredningsstil med lite fjällstuga möter New England och det är rätt mysigt. Lokalen i sig är ganska liten i och med att den "klämts in i ett hörn" i Hemtex, men trots det är det gott om utrymme och ett par olika sittarrangemang beroende på frukosthumör. Jag gillar att varje Espresso House känns unik, trots att alla är från samma franchise.

Utbudet är det "gamla vanliga" från Espresso House med fokus på mackor, juice och kaffe så jag slår till på en smörgåsfrukost med en extra juice till. Juicen sägs är färskpressad och serveras i ett plastglas (för att kunna tas med?), något jag som vanligt inte varken tycker är trevligt att dricka ur eller miljövänligt.

Servicen är snabb, glad och trevlig. Hon erbjöd sig dessutom att komma ut med kaffepåtåren, bara en sån sak gör ju att det ibland surmulna morgonhumöret höjs ett par rejäla snäpp! Kan absolut tänka mig återbesök, även om jag tröttnat lite på deras frukostutbud.

Smörgåsfrukost (50kr)

  • Två sorters smörgåsar
  • Valfri varm dryck (I vanligt kaffe ingår påtår)
  • Tillval: Juice 15kr

Sätt ditt eget betyg på Espresso House (Hemtex)

1 2 3 4 5
Espresso House 3,7 av 5 (295 betyg)

Skriv en kommentar på "Espresso House"

Notera att detta inte är Espresso Houses officiella webbsida! Vill du komma i kontakt med dem får du kontakta dem direkt. Gå till deras webbsida istället till exempel.

Kommentarer (1)

S

En bra frukost i farten skulle jag säga, inte mycket att sitta o mysa över! Juicen är inte färskpressad utan det är Brämhultsjuice som hälls upp i plastglasen. Vill man ha latte/cappuchino kostar det 55kr, stor dryck +5kr och vill man ha yoghurt också är det +15kr!

12 augusti, 2013 klockan 01:23