Cafe Con Leche

2,75

Café con Leche (spanska för "kaffe med mjölk") har legat här på Plantagegatan relativt länge och får nog klassas som ett klassiskt café idag. Läget är helt okay lite "off-Linnégatan" med ett ganska soligt läge och granne med det kanske lite mer populära Armans Coffee. På sommaren är det alltid mer eller mindre kompakt med solglasögonförsedda cafégäster på uteserveringarna här. Inne i lokalen är det halvmysigt och omysigt på samma gång. Möblemanget är lite väl stelt med träbänkar och lite andra blandade möbler. Jag hade gärna sett lite mer ombonad inredning, men det är ju rätt funktionellt i alla fall. Lite behaglig och softad bakgrundsmusik porlar i lokalen.

Servicen så här på morgonkvisten är snabb och effektiv och jag visas till frukostmenyn med fyra olika alternativ. Jag slår till på det största för att täcka in så mycket som möjligt. Den lyxigare varianten innehåller en "finmacka" istället för en halv fralla. Frallan kommer i princip rykande färsk från ugnen och är riktigt saftig och god som det bara kan bli när det är helt nybakt, härligt och gott! Det kunde gärna varit lite mer yoghurt i glaset, men det är gott i alla fall.

Det är en helt okay frukost, inget spektakulärt, men just att brödet var helt nygräddat var ju extra gott, men knappast något man kan räkna med varje beställning. Man hade gärna fått "pimpa" inredningen lite, det känns nästan lite halvfärdigt.

Frukost (60kr)

  • Kaffe
  • Apelsinjuice
  • Yoghurt med hallon och müssli
  • Halv ost och skinkfralla

Det finns tre alternativa frukostmenyer: Finmacka, kaffe och juice for 65kr, Halv fralla, kaffe, ägg och juice 60kr samt ett alternativ till, för 60kr. Påtår kostar 5kr.

Sätt ditt eget betyg på Cafe Con Leche

1 2 3 4 5
Cafe Con Leche 3,5 av 5 (341 betyg)

Skriv en kommentar på "Cafe Con Leche"

Notera att detta inte är Cafe Con Leches officiella webbsida! Vill du komma i kontakt med dem får du kontakta dem direkt. Gå till deras sida på Facebook istället till exempel.

Kommentarer (2)

baker krid

Hej!

Om man vill söka jobb hos er, var tar ni emot ens CV?

mvh

Baker

20 februari, 2014 klockan 17:31

AT

Perfekt frukostställe. Youghurten o kaffet är jättegott, Juice o mackan helt ok. Brödet är färskt men hade gärna sett ett grövre o mindre alternativ.

Men läget, uteserveringen, musiken, personalen är kanon.

Favvofiket i Linné

19 maj, 2014 klockan 21:08