Oliven

2,5

På Olivedalsgatan längst upp mot Linnégatan ligger Olivens. Det kan verkligen ses som en av de gamla originalen. På hemsidan nämner man att det funnits en affär här sen 1920-talet, men nuvarande etablissemang är från 1990, men det är en aktingsvärd ålder trots allt. Nu är ju Oliven först och främst inte ett café utan egentligen en affär. Cafédelen är inte stans mysigaste men ändå ett rätt välbesökt vattenhål, speciellt uteserveringen som är rätt oortodox i sin utformning med blombrukor och en kitschig julpytning på vintern. På insidan börjar cafét faktiskt ändå bli mer som ett riktigt café. Tidigare var det mer ett mystiskt utrymme bakom en vägg vid fönstret, men nu är det öppnare, ljusare och fräschare och det känns lite som Café Svea på Sveaplan. Funktionellt helt enkelt. Men det kan ju gärna få bli ännu bättre.

Utbudet på frukost är ju egentligen vad som finns på hyllorna i butiken, men det finns även en kyl med smörgåsar, juicer och ta-med-mat. Några mer seriösa frukostmenyer är det inte utan kaffe från maskin, juice och mackor är det som finns. Påtår till kaffet fås för en femma. Min ost-och-skinkfralla var rätt god, men kunde gärna varit lite mer välfylld, en gurka och en bit tomat är lite i snålaste laget tycker jag.

Hit går man ju främst inte för att äta frukost, men om man behöver köpa lite mat hem, glass, godis eller dricka på väg till Slottskogen är det ett bra och billigt ställe. Uteserveringen är desto mer njutbar i vår- och sommarsolen, nu var jag ju här i mitten av mars.

Frukost (vad butiken har att erbjuda)

  • Kaffe
  • Fralla
  • Juice

Sätt ditt eget betyg på Oliven

1 2 3 4 5
Oliven 3,6 av 5 (307 betyg)

Skriv en kommentar på "Oliven"

Notera att detta inte är Olivens officiella webbsida! Vill du komma i kontakt med dem får du kontakta dem direkt. Gå till deras webbsida istället till exempel.