Tugg

2,75

Observera! Tugg har stängt igen. Recensionen ligger kvar här för referens och nostalgiskäl

Sedan en tid tillbaka finns det här cafét, ganska så mitt i Nordstan, mitt emot Espresso House. Läget rent kundmässigt kan man absolut inte klaga på, men det är ju dessvärre inte speciellt mysigt att sitta nästan mitt i folkströmmen, även om det är lite lugnare här nu än mitt på dagen. Det blir rätt mycket ljud så det är inte direkt avslappnande. Möblemanget är kanske inte stans bekvämaste men med tanke på läget och att de måste stuva undan ganska mycket av det efter stängning så känns det ändå rätt permanent i kvaliteten. Servicen är rapp och trevlig från den lilla serveringskuben där man lätt kan se vad som erbjuds. Det finns tre olika frukostmenyer att välja bland och mitt val faller som vanligt på den största och här bjuds det på  yoghurt, juice och kaffe med påtår.

Frukosten känns ganska prisvärd för 55kr om man ser till själva frukostvolymen. Mackan är rätt god och det är bra sälta i skinkan, men en bit in i mackan är det lite väl mycket senapskräm, så avslutningen på den blir inte lika bra som början. Yoghurten kunde gärna fått lite müssli på toppen för att göra de sex små hallonen sällskap. Kaffet är lite svagt, men med mjölk och påtår väger det upp lite, även om det ju inte blir starkar då. Nu är ju det nästan ett "popup-café" men jag hade som vanligt gärna sett att man inte hade så mycket plast i det man serverar till de gäster som äter på plats.

Frukost

  • Kaffe (inkl påtår), eller latte och dylikt
  • Apelsinjuice
  • Fralla (ett par sorter, ljust och grovt)
  • Yoghurt

Det går inte att kommentera på Tugg eftersom det har stängt.