Biscotti

4,25

På Allmänna vägen ligger ett par riktigt trevliga caféer och Biscotti är ett av de trevligaste. Det ligger på ett ljust hörn i korsningen mellan Allmänna vägen och Styrmansgatan. På utsidan finns en byggd uteservering (i alla fall på sommaren) som ser riktigt trevlig ut, synd bara det regnar den här dagen så någon frukost i morgonsolen blev det tyvärr inte.

Inredningen är fin och snygg, det är både modernt och hemtrevligt på samma gång. Det är rätt mörka färger inne, men de stora fönstren hjälper till för att det inte ska bli alldeles för murrigt, även om det är mysigt när det är regnigt ute. Lokalen är uppdelad i två rum med disken med de fina bakverken i det största. Servicen är trevlig, oklanderlig och vänlig och allt flyter på fint trots att det faktiskt är relativt välbesökt en morgon som denna.

Frukosterbjudandet (även på helger) sitter tydligt uppsatt vid disken och här bjuds det på en riktigt prisvärd frukost med fräscha ingredienser. De stora valen man står mellan är yoghurt eller juice och mellan surdegsbröd och mörkt rågbröd. Jag bestämmer mig för yoghurt och en surdegsmacka med salami och parma. Ägget som serveras är hårdkokt men kallt, jag hade gärna föredraget varmt. Påtår till kaffet går att få för 5kr, men annars är det rätt billigt! 60kr känns riktigt prisvärt! En extra bonus är att jag inte ser några engångsattiraljer alls, mycket bra!

Är du frukostsugen och i Majorna är det väl värt ett besök! Annars kanske rent av värt ett besök till Majorna bara för en god och trevlig frukost? En ny Majornafavorit!

Frukost

  • Bryggkaffe (påtår 5kr)
  • Yoghurt och müssli eller juice
  • Surdegsbröd eller mörkt rågbröd (surdegsbröd: ost, ost och skinka eller salami och parma)
  • Ägg (kallt hårdkokt, kaviar kan fås)

Sätt ditt eget betyg på Biscotti

1 2 3 4 5
Biscotti 3,7 av 5 (465 betyg)

Skriv en kommentar på "Biscotti"

Notera att detta inte är Biscottis officiella webbsida! Vill du komma i kontakt med dem får du kontakta dem direkt. Gå till deras sida på Facebook istället till exempel.

Kommentarer (4)

Frullis

Ville uppdatera lite efter besök på detta café efter att ha blivit inspirerad av denna recension. Tack för att du delar med dig och beskriver vad du uppskattar med de olika ställena samt beskriver och fotar så man kan se om man själv skulle gilla frukosten.

Det är bryggkaffe som ingår -(och 5kr för påtår av bryggkaffe), det är alltså inte "valfri kaffe" i erbjudandet. För att få exempelvis caffe latte blir det 15 kr extra, dvs blir 75kr för frukost. Kaffet (caffe latte) serveras i högt glas. Yogurten är sötad, sk "vaniljyogurt" och müslin är "egenrostad". Ägget var hårdkokt, kallt och kaviar ingår som standard. Surdegsbrödet är som ett chiabattabröd med mjuk "skorpa" och relativt stort, lite torr upplevelse pga att det blev så mycket bröd i förhållande till pålägg. Om man väljer ostsmörgås ligger det lite gurka och nån tunn skiva tomat tillsammans med osten, som är en smakrik lagrad sort, lite speciell smak, kanske grevéost? Väljer man juice istället för yogurt är det Tropicana Juice som gäller, hälld i glas från en tetrapak, dvs inte färsk juice.

Personligen vill jag att mackan skall vara godare, tex att brödet eller fyllningen skulle tilltalat mig mer i smaken och att yogurten skall vara osötad så att man känner müsli-smaken, särskilt eftersom det verkade vara hemmagjord müsli som serverades (iallafall "egenrostad"). Vaniljyogurt är ok med annan "topping", men här tog den över smaken tycker jag. Tropicana är helt ok juicesort, även om skulle föredragit färskpressad.

Brödet var ganska menlöst i smaken och även om osten var smakrik tyckte jag brödet ändå tog överhand då det var ganska stort. Smaken av gurkan och tomaten drunknade också i allt bröd. Verkade som brödet var färskt, men jag skulle föredra krispig skorpa framför mjuk.

Jag blev ordentligt mätt på frukosten, men hade klart föredragit (och räknat med) någon mer minnesvärd upplevelse smakmässigt eftersom cafeét är känt för bröd/konditori.

Min persoliga upplevelse idag:

Service/Bemötande: *****

Smak på frukosten som helhet: * (relativt smaklös trots hembakt bröd, lagrad ost och "egenrostad müsli")

Smak på caffe latte, för 15kr extra: ***

Pris för frukosterbjudande inkl latte, dvs 75kr: ** (dock bra pris, 60kr, om man gillar smaken på frukosten o bryggkaffe!)

Mättnadskänsla: *** (det är ganska mycket mat pga det stora brödstycket)

Inredning/Mijö: **** (fräsht och snyggt samt uteservering, mkt varmt inomhus på varma sommardagar, ingen AC. WC finns.Vatten och glas finns lättillgängligt)

Sammanlagd upplevelse av frukosten inkl lokalen: ***

Barnvänligt: Barnvagn får inte tas med in i lokalerna (Lite förvånande för en kund blev tillsagd även om lokalen var intill tom. Ev är det av brandsäkerhetsskäl för att lokalen skall kunna utrymmas snabbt?), utan måste lämnas utomhus om man vill sitta inne. Barnstolar finns. Flera barn var där vid mitt besök.

Hundvänligt: Flera hade med sina hundar, men de är ev inte välkomna inomhus (?).

Kommer jag äta frukost här flera gånger: Nej. Men om jag skulle komma tillbaka kommer jag välja det mörka brödet till mackan (om det också är "hembakat") för att se om det ger en mer minnesvärd smak på det hela.

3 augusti, 2013 klockan 20:28
admin

admin

Tack för informationen! Har uppdaterat med "bryggkaffe" och inte "valfri kaffe" som det stod innan! Det är ju en väldigt skillnad ja.

8 augusti, 2013 klockan 12:21

karl

Allt som säls på Biscotti är hemlagat bortsett från Juicen & Kaffet.

Brödet, muslin, bakverken etc. kommer aldrig längre bort än från köket där de görs från scratch.

Eat that(!) Frullis.

3 juli, 2014 klockan 22:42

Oskar

Jag har testat frukosten på Biscotti ett par gånger och den är helt ok. Mackorna är ganska små och på nåt sätt känns det som de saknar något som ger lite mer smak (som någon form av dressing eller lite kryddor, inget jag brukar behöva på mackor annars men här behövdes det), nu blir det lite smaklöst även om det inte på något sätt är något fel på dem. Det är rätt tydligt att caféets fokus ligger på bakverk då dessa är väldigt fina och goda och utbudet är stort. Gott bröd också och allt är hembakt.

28 februari, 2016 klockan 09:04