Enoteca Maglia

3,25

När huset där gamla banken låg på Mariaplan byggdes om planerades en restaurang in för att skapa mer liv i området. Det är Enoteca Maglia som är restaurangen och jag tycker det är en riktigt trevlig restaurang. Det är ganska snyggt och enhetligt om än inte tokmysigt för frukost kanske. Kan tänka mig stället lever upp mer när kvällsgästerna dyker upp och solen sänker sig över Majorna. Egentligen borde jag ha suttit på den soliga uteserveringen där det finns lite olika platser att sitta på, jag får skylla mig själv. Lite soft bakgrundsmusik gör i alla fall stämningen mer än behaglig.

Servicen är lite spontan och ad hoc, kanske precis så det är i Italien (har i ärlighetens namn aldrig varit där på riktigt), men funktionell och trevligt. Frukostutbudet är en frukostkorg med baguette, croissant och lite pålägg samt bryggkaffe i en pressokanna. För 20kr extra får jag juice (Pago) och yoghurt. Latte och cappuccino går att få som ytterligare tillval för en extra slant. På det hela taget är det en en rätt bra frukost, om än lite i dyraste laget (89kr inklusive yoghurt och juice). Men på det stora hela känns det lite mer lyx här än på andra frukostställen, men samtidigt tillbakalutat och skönt. Det är lite som GP funderar på i sin recension, är det finrestaurang eller inte? Hur som helst tycker jag det är ett bra ställe för en frukost i Majorna!

Frukost

  • Liten kanna kaffe (presso)
  • Baguette med Parma, creme cheese och marmelad
  • Croissant
  • Pagojuice (extra tillval)
  • Yoghurt med müssli (extra tillval)

Sätt ditt eget betyg på Enoteca Maglia

1 2 3 4 5
Enoteca Maglia 3,5 av 5 (323 betyg)

Skriv en kommentar på "Enoteca Maglia"

Notera att detta inte är Enoteca Maglias officiella webbsida! Vill du komma i kontakt med dem får du kontakta dem direkt. Gå till deras webbsida istället till exempel.

Kommentarer (2)

Christine van Hal Starander

Fantastiskt god italiensk frukost med trevligt bemötande från personalen i en underbart inredd restaurang med personligt möblemang och häftiga svartvita bilder på väggarna.

Vi kommer snart tillbaka hit en lördag mellan 10.00 - 12.00!

3 augusti, 2014 klockan 11:25

Oskar

Frukosten på Enoteca består numera främst av en liten men fin buffé. Småbaguetter och nybakade croissanter med några olika pålägg att välja mellan. Yoghurt med (sannolikt) hemgjord müsli, perfekt hårdkokta och ljumna ägg, lite grönsaker och frukt. Kaffe och juice att dricka och kaka till efteråt. Inte världens största buffé direkt men hög kvalitet, fräscht och inga engångsartiklar. Man kan också köpa delar av buffén som lösa mackor eller så, om man inte är allt för hungrig. Buffén kostar 119.

31 oktober, 2015 klockan 18:43