Le Croissant Rosenlund

3,75

Le Croissant är en kedja som sakta men säkert sprider ut sig i stan. Sedan tidigare finns de bland annat i Landsarkivet och på Centralstationen. Detta är nog deras minsta och trevligaste hittils, i alla fall där jag varit. I ett av hörnen i huset där The Book Corner ligger i Rosenlund dök den här Le Croissant upp i början av sommaren. Läget är kanske inte så imponerande just nu, mitt i allt vägarbete, men när Rosenlundsgatan blir färdig kommer det nog bli ett stråk att räkna med.

Inredningen är lite lunchmatsal möter lounge med lite blandade sittgrupper och den innersta delen utgörs av disken och köket. Lite mysigare hade det nog blivit om de försökt ta bort lite av den öppna utan, men det är ju behagligt också att kunna röra sig fritt. I bakgrunden spelas kommersiell reklamradio, men detta bryts av då och då av en märklig julmelodi, som måste vara något slags larm eller något. Mystiskt, mycket mystiskt.

Frukosten håller hur som helst ganska hög klass och priset är rätt lågt, i alla fall så här i början. För facila 59 kronor får man kaffe (inklusive påtår), juice, macka och yoghurt med granola / müssli. Brödet är gott och frasigt, men juicen hade ju gärna fått komma i ett glas-glas istället för ett trött plastglas. På det stora hela ett bra och trevligt frukostställe!

Frukost

  • Kaffe inkl påtår
  • Juice (äpple, apelsin eller grapefrukt)
  • Macka ost eller ost och skinka 
  • Yoghurt med granola

Sätt ditt eget betyg på Le Croissant (Rosenlund)

1 2 3 4 5
Le Croissant 3,6 av 5 (313 betyg)

Skriv en kommentar på "Le Croissant"

Notera att detta inte är Le Croissants officiella webbsida! Vill du komma i kontakt med dem får du kontakta dem direkt. Gå till deras webbsida istället till exempel.