Le Pain Français Bistro

3,25

I den gamla mattaffären Nessims har nu stans största Le Pain Français öppnat, eller egentligen Le Pain Français Bistro som det kallas. Detta för att det är mer än ett café. Det går nu även att få lite öl och vin, mer mat, afterwork och söndagsbrunch. Stället är i det närmaste gigantiskt med cafémått mätt. Det finns gott om avdelningar med olika sittarrangemang, allt efter humör. Stilen påminner en del om vad man skapade med Le Pain på Vallgatan, fransk burlesk möter plysch och velour i 20-tal. Här tycker jag man kanske gått lite väl långt, okey, det är snyggt, enhetligt och genomtänkt, men det känns mer som ett designerhotell än ett café där jag ska sitta och läsa morgontidningen.

Eftersom det är så stort kanske personalen villade bort sig för det tog några minuter innan mannen bakom disken hittade fram med frukosten till gästerna som stod i kö innan mig och jag kunde beställa. Utbudet är precis det vanliga som på alla de andra Le Pain-caféerna; antingen "fransk frukost" (inte bara croissant och cigarett!) eller De lux. Det som skiljer är 10kr extra och ägg och yoghurt i deluxfrukosten. Något som kanske är franskt, men inte så roligt är de två fjuttiga bitarna grovt skuren gurka. Så har det i och för sig varit på alla de andra Le Pain-caféerna. Så det är antagligen helt enkelt meningen. Juicen hade också gärna fått vara lite kyld.

Frullar man väldigt länge, eller kommer tillbaka framåt kvällen, går det också att få sig öl eller vin då man även har regelrätt after work med bar och en ganska seriös vin- och drinklista. Lördagarna och söndagarna stoltserar med brunch för 189 kr.

De lux-frukost (69kr)

 • Valfri kaffe
 • Ägg (hårdkokt, ljummet)
 • Smörad baguette
 • Ost, marmelad + två skruttiga bitar gurka
 • Apelsinjuice (rumsvarm)
 • Yoghurt
 • Croissant

Fransk frukost (59kr)

 • Valfri kaffe
 • Smörad baguette
 • Ost och marmelad
 • Apelsinjuice
 • Croissant

Sätt ditt eget betyg på Le Pain Français Bistro

1 2 3 4 5
Le Pain Français Bistro 3,6 av 5 (301 betyg)

Skriv en kommentar på "Le Pain Français Bistro"

Notera att detta inte är Le Pain Français Bistros officiella webbsida! Vill du komma i kontakt med dem får du kontakta dem direkt.

Kommentarer (27)

Lasse

Brunchen kostar numera 199:- (exkl. dryck), och med tanke på det priset var utbudet snålt och dessutom var mycket inköpt. Tidigt under vår sittning tog pannkakorna slut eftersom att de hade glömt att köpa in fler (?). Att ta så mycket betalt och sedan servera Yoggi och corn flakes är under all kritik, och att sedan ta extra betalt för inköpt juice och vatten (30:-) är fräckt. Majoriteten av dessertbuffén var dessutom inget för vegetarianer (innehöll gelatin).

30 september, 2014 klockan 11:30

Lida

Stor härlig frukost med en riktig god service anda.

Personalen var riktigt service minded på östra Larmgatan 20 le pain francais.

14 oktober, 2014 klockan 16:59

Jonte

Frukost på Bistro avenyn jätte trevlig atmosfär schyst bakgrundsmusik och jätte god frukost.

Det kändes verkligen internationellt i lokalerna.

21 november, 2014 klockan 10:13

Lars

Frukostkatastrof!

Service: Kommer ca 1,5timme efter öppningstid till en i princip tom lokal. Personalen är upptagen med att torka disk och småplocka med olika saker. Ingen hälsar välkommen och vi får kalla på uppmärksamhet för att beställa och få förklarat hur det funkar.

Frukostmaten: Inte bara äggulan rinner utan t.o.m. äggvitan rinner. När vi ber om nya ägg finns inga mer utan vi får några kalla ägghalvor från kylskåpet. Omogen tomat och sladdrig gurka. Dock var kaffet gott men det räcker inte för att vi skall gå dit igen.

28 maj, 2016 klockan 13:39

Sandra

Vi undrar om vi jan boka ett bord nu på lördag för brunch eller frukost .

Det ska vara för 8 personer .

Mvh

Sandra

19 november, 2016 klockan 23:08