Da Matteo Sprängkullsgatan

2,75

Tidigare låg här en bank och efter det cafét och restaurangen Proviant, som tyvärr gick omkull. Nu huserar istället Da Matteo i den stora lokalen, den röda kossan hälsar på lite då och då om den inte är ute och springer någonstans. Lokalen känns lite stor och öde och inte direkt jättemysig, ljust är det i alla fall tack vare de stora fönstren längs hela lokalen. Utöver nedervåningen finns det faktiskt en stor terass på taket som är öppen året runt, något man nog missar om man inte kilar upp för trappan. Själva inredningen är modern och stilren, om än lite väl stel. Det finns lite olika sittavdelningar i lokalen med barstolar längs fönstren, bord och stolar inne i ett litet avskiljt rum samt ett hörn med lite soffor. Plus terassen och uteserveringen på gatan då.

Frukosten är Da Matteos vanliga tre menyer; den minsta med surdegsmacka och kaffe, mellanmenyn inklusive en juice och den stora menyn inklusive juice och yoghurt. 79kr för juice, kaffe och en macka är lite i saftigaste laget, även om allt är gott. Så du blir inte jättemätt, men ganska lagom. Frukosten ackompanjeras av pop- och rockmusik ur högtalarna, kanske lite väl odiskret för min smak, men det är okay.

Servicen är frisk och morgontrevlig och jag får min frukost serverad ganska snabbt. Det är en del folk här, så det går nog ganska bra. Läget är ju inget att klaga på, jag tror det är rätt många som passerar här på morgonen på väg till jobb och skola.

En trevlig bonus är dagens GP!

Mellanfrukost (79kr)

  • Valfri varm dryck
  • Surdegsmacka (ost eller ost och skinka)
  • Juice (apelsin eller hallon)

 

Sätt ditt eget betyg på Da Matteo (Sprängkullsgatan)

1 2 3 4 5
Da Matteo 3,7 av 5 (267 betyg)

Skriv en kommentar på "Da Matteo"

Notera att detta inte är Da Matteos officiella webbsida! Vill du komma i kontakt med dem får du kontakta dem direkt. Gå till deras webbsida istället till exempel.

Kommentarer (2)

Alex

Trevlig modern lokal men på tok för dyrt för det man får.

17 november, 2013 klockan 08:49

Charlie

Tyvärr inget att ha......

22 november, 2013 klockan 22:57