Café Skogen

4

Café Skogen har nog legat i Majorna sedan staden grundades, i alla fall känns det så. En sann institution och ett klassiskt arbetarfik tillsammans med bland annat Café Svea på Sveaplan. Café Skogen ligger ett stenkast från Mariaplan och på utsidan finns även en liten uteserving för morgonsolen. Inredningen är gammal och i princip helt intakt, om än något sliten. Charm och patina? I det lilla köket jobbar damen som driver stället, det känns nästan som att man kommer hem till en mormor.

Till frukost bjuds risgrynsgröt, kokt ägg, fralla, juice och kaffe eller te. Kaffet och tet hämtar du ur en stor samovarliknande maskin och påtår ingår. Gröten smakar verkligen hemmagjord och ägget är varmt och valet bland frallorna står mellan fyra färska alternativ. Allt serveras på och i välanvända talrikar, muggar och glas. Det är lite charmigt att själv välja sin mugg. Något man inte är bortskämd med i cafévärlden idag är att det inte är några engångsmaterial i det som serveras, ingen onödig plast. Miljötänket var faktiskt bättre förr! Och för att inte tala om priset, detta är en av stans rejälaste och billigaste frukostar. 50kr för gröt, ägg, juice, kaffe och macka. Det går nog bara att få billigare om du gör det hemma.

Är du ute efter en genuin frukostupplevelse där du blir riktigt mätt på riktig och hemmalagad mat ska du ta dig hit! Café Skogen är en gammal institution så förvänta dig att kanske råka "ta någon stammis plats" och att ställa upp laptopen här är nog inget du gör utan att bli lite utstirrad. Mer på riktigt än så här blir det nog inte, en pärla på Göteborgs frukosthimmel!

Frukost

  • Risgrynsgröt
  • Hårdkokt ägg (varmt)
  • Kaffe eller te
  • Apelsinjuice
  • Fralla (ost, ägg, korv eller leverpastej)

Sätt ditt eget betyg på Café Skogen

1 2 3 4 5
Café Skogen 3,6 av 5 (326 betyg)

Skriv en kommentar på "Café Skogen"

Notera att detta inte är Café Skogens officiella webbsida! Vill du komma i kontakt med dem får du kontakta dem direkt.

Kommentarer (3)

Björn

Finns inget bättre cafe i Göteborg.

20 mars, 2015 klockan 07:39

Sigge

Väldigt fin frukost 55kr feb 2016

6 februari, 2016 klockan 06:10

Semret

Hej!

Undrar om man kan ta sig in med rullstol(parmobil)

Mvh

17 februari, 2018 klockan 12:26