Hotel Lilton

3

Hotel Lilton har legat i det här huset sen 1982, jag har själv gått förbi många gånger genom åren och undrat om detta lilla hotell. Läget är lugnt någonstans lite mitt emellan Vasa och Linné precis nedanför Samskolan på Föreningsgatan. Lokalen är ljus och mysig i och med att restaurangen är i glasverandan med fönster i princip runt om. Det finns dessutom en bakgård med uteservering om vädret är bra. Frukosten som bjuds är i bufféform och du plockar själv från buffén efter att ha betalat vid den vanliga lilla hotelldisken. Förutom själva betalandet sköter du dig själv med din frukost.

Buffén är relativt välsorterad med både lite sill, en ost och ett par olika sorters bröd och knäckebröd. Det finns dessutom ägg, fil, yoghurt och lite olika sorters juice. Buffén är inte så stor i mängd räknat, så vissa saker kan ta slut ganska snabbt om det är mycket folk, men köket ligger precis bakom och det fylls på lite allt eftersom.

Eftersom det är ett hotell så är det inte säkert att du får plats för frukost, så du gör säkrast i att boka in dig i förväg för att inte besviken behöva vända i dörren. Just den här dagen var det inte mycket folk på frukosten utan bara två andra små sällskap. Och eftersom det just är en hotellfrukost är det därmed lite dyrare, 135kr får du betala för buffén. Det finns bufféer på stan som är bra mycket billigare, men då får du också leva med högre ljudvolym och större lokaler. Här får du lyxen att känna dig lite mer för dig själv.

Frukost

  • Yoghurt och fil med müsli, flingor och nötter
  • Olika sorters bröd
  • Juicer
  • Kaffe och te
  • Hårdkokt ägg (varmt) & skivat
  • Sill
  • Lite ost
  • Pannkaka / Omelett
  • Lite frukt
  • Ost, skinka, leverpastej

Sätt ditt eget betyg på Hotel Lilton

1 2 3 4 5
Hotel Lilton 3,7 av 5 (270 betyg)

Skriv en kommentar på "Hotel Lilton"

Notera att detta inte är Hotel Liltons officiella webbsida! Vill du komma i kontakt med dem får du kontakta dem direkt. Gå till deras webbsida istället till exempel.