Da Matteo Victoriapassagen

3

Innan Da Matteo började breda ut sig över stan var det här det ursprungliga caféet / espressobaren, och jag tycker här fortfarande är den i särklass mysigaste. De övriga caféerna i Göteborg ligger på Vallgatan, Magasinsgatan och Sprängkullsgatan. Lokalen är rätt liten, men uteserveringen är både stor och välbesökt, även mitt i smällkalla vintern! Läget kan nog egentligen inte bli bättre, i alla fall inte om man ser till mysighet. Victoriapassagen är en väldigt fin del av stan, en liten oas. Lokalen, som är rätt liten, kan bli lätt stojig i och med att det är trångt och rätt kalt, men är du här tidigt på morgonen är det ingen fara. Inredningen är rätt enkel men trevlig med lite barbord finns runt om lokalen. På uteserveringen finns det många fler stolar och bord av varierande modell. I högtalarna den här morgonen spelades soft blandad musik.

Innan Da Matteo var en kedja var det här ett av de mer seriösa kaffeställena i stan tillsammans med bland annat Bar Doppio och Bar Centro, men trots de andra Da Matteosarna det är fortfarande det "riktiga" Da Matteo. Personalen är trevlig och tack och lov inte lika fin i kanten som på andra hippa ställen.

Priserna på Da Matteo ligger klart över snittet, du betalar lite för att vara "lite mer inne" än de som hänger på t.ex Espresso House och Condeco. Men läget och stämningen väger nog nästan upp det lite högre priset. Oavsett om frukosten är dyr eller inte så är det gott! Du blir kanske inte helt mätt på en mellanmeny (kaffe, fralla och juice), men det finns både ett större (89kr) och ett mindre (69kr) alternativ för att passa de flesta. Kommer tidigt så hinner du nog läsa en fräsch GP, SvD eller DI som finns att tillgå, i alla fall den här dagen.

Frukost (Mellanmeny, 79kr)

  • Valfri varm dryck
  • Surdegsbröd (ost eller ost och skinka) 
  • Apelsin eller äppeljuice

Sätt ditt eget betyg på Da Matteo (Victoriapassagen)

1 2 3 4 5
Da Matteo 3,8 av 5 (254 betyg)

Skriv en kommentar på "Da Matteo"

Notera att detta inte är Da Matteos officiella webbsida! Vill du komma i kontakt med dem får du kontakta dem direkt. Gå till deras webbsida istället till exempel.