Fhoods

2,5

Den har stått ett tag nu på Esprerantoplatsen, matcontainern med lite konstiga namnet "Fhoods", namnet kommer från "food from the hoods". Personligen tycker jag det ser lite stökigt och slarvigt ut, men bakom den "klottriga" fasaden döljer sig ett riktigt och seriöst kök med fokus på närproducerad och ekologiskt mat och bland annat burgare. Frukosten är inte deras huvudfokus.

Själva läget för Fhoods är på pappret rätt bra, med mycket genomströmning till och från Järntorget och Kungsgatan. Även om Esperantoplatsen har blivit rätt fin är det just där vid berget, och den mystiska tunnelmynningen, inte så himla mysigt. En uteservering, byggd av bland annat gamla lastpallar, är det enda som erbjuds. Att få in både servering och kök i en container är ju lite för mycket att önska. Bristen på tak för med sig att det krävs rätt bra väder för att kunna äta på plats. Lunchen kan man få levererad till kontoret och frukosten kan du ju ta med om vädret inte skulle vara tilltalande. När jag var här var det fortfarande september och rätt behagligt i luften, det kan också förklara att man så här års öppnar lite senare. Möjligtvis går det inte att få frukost just nu, i alla fall inte innan åtta. Man öppnar "runt 8", men det finns inga fasta öppettider enligt sidan på Facebook. Servicen är i alla fall verkligen hjärtlig, positiv och glad!

Själva frukosten består av en rågbrödsmacka med lagrad ost, tomat samt en liten latte. Inte direkt en stadig arbetarfrukost, men kanske lite mer en hipsterfrulle. Mackan är i hur som helst riktigt god och tack vare att det är just grovt rågbröd så står man sig längre än man tror. Framåt sommaren kör man förhoppningsvis nog igång lite tidigare igen.

Frukost (Obs på öppettiderna!)

  • Valfri kaffe
  • Surdeg- eller rågbrödsmacka med lagrad ost

Sätt ditt eget betyg på Fhoods

1 2 3 4 5
Fhoods 3,8 av 5 (263 betyg)

Skriv en kommentar på "Fhoods"

Notera att detta inte är Fhoodss officiella webbsida! Vill du komma i kontakt med dem får du kontakta dem direkt. Gå till deras webbsida istället till exempel.