Momi

3,25

Här låg tidigare Biscuit men nu huserar här istället Momi. Momi är ett trevligt litet frukostställe ganska så mitt emellan Vasa och Haga och Linné och centrum. Stället är i sig ganska likt hur det såg ut tidigare, så det är nog egentligen främst ett ägarbyte som har skett. Det är hur som helst lika litet och mysigt som innan. Inredningen består av lite blandade möbler i chaby-chic-stil. I bakgrunden spelas lite soft musik och personalen är glad och trevlig.

Längs fönstren mot Sprängkullsgatan är det väggfasta barbord och i den lilla lokalen finns också två små bord för rätt små sällskap. Den stora disken där maten, bröden och bakelserna förvaras tar nästan upp en tredjedel av lokalen. Längs ena väggen, halvt bakom disken, finns den ganska gedigna meny. Utomhus finns på en liten uteservering längs med gatan, men i och med det i alla fall tidigare var en av stans mest traffikerade gator med sämst luft var det kanske inte någon njutning. Morgonsolen hittar nog hit i alla fall och när det nu är mindre trafik tack vare bussfilerna så bör det nog kunna vara lite trevligare.

Frukosten plockas ihop från frukostmenyn och det finns lite av varje att tillgå. Vill du ha lite av varje så plockar det på i pris, men det blir ändå inte dyrt jämfört med vissa andra ställen. Momi erbjuder en lagom liten frukost i mitten av det mesta.

Frukost (plock från meny)

  • Kaffe och fralla
  • Ägg (inte med på bild) 
  • Juice på flaska (apelsin eller päron) 
  • Yoghurt och müsli (grekisk eller vanilj) 

Sätt ditt eget betyg på Momi

1 2 3 4 5
Momi 3,8 av 5 (228 betyg)

Skriv en kommentar på "Momi"

Notera att detta inte är Momis officiella webbsida! Vill du komma i kontakt med dem får du kontakta dem direkt. Gå till deras sida på Facebook istället till exempel.