Kafé Zenit

3,75

Kafé Zenit har legat här så länge jag kan minnas, jag har inte lyckats luska ut hur länge, men att det är en institution i cafévärlden i Majorna är ett faktum. Det ligger i ett mysigt läge mitt på Allmänna vägen vid Söderlingska Trädgården, eller Djurgårdsparken om man så vill. Om somrarna har man en stor och välbesökt uteservering i hörnet på parken. Inredningen är tyvärr också lite institutionell och rätt sliten. Tanken är väl att det ska vara rustikt, men själv tycker jag det faktiskt ser lite sjavigt ut. Majorna-chic eller inte, en lättare renovering hade gjort gott. Disken och kyldisken är i alla fall fräscha som sig bör. Lokalen är uppdelad på ett större och ett lite mindre rum. I bakgrunden spelas soft gammal musik. Servicen är snabb, glad och trevlig, härligt!

Frukosten som erbjuds är ganska rejäl med yoghurt, macka, juice och croissant. Allt serveras på en typisk cafébricka i rostfritt stål. Man blir riktigt mätt och belåten, även med priset! 69kr är verkligen inte mycket med tanke på allt du får.

Ett stort plus i kanten för att inget av frukosten serveras plast, föredömligt! Även om vi befinner oss i Majorna där det är gott om miljömedvetna själar så ska det premieras. Helt klart en frukost jag tänker äta flera gånger av. Synd bara man öppnar först nio, ingen tidig frukost innan jobbet en vardag med andra ord.

Frukost

  • Kaffe / Te
  • Croissant (vanlig eller choklad)
  • Juice (ekologisk) 
  • Yoghurt med müsli och bär 
  • Surdegsbröd med ost och sallad 

Sätt ditt eget betyg på Kafé Zenit

1 2 3 4 5
Kafé Zenit 3,8 av 5 (288 betyg)

Skriv en kommentar på "Kafé Zenit"

Notera att detta inte är Kafé Zenits officiella webbsida! Vill du komma i kontakt med dem får du kontakta dem direkt. Gå till deras webbsida istället till exempel.

Kommentarer (1)

MOCKBA

god frukost, lokalen och mat med bra atmosfär/karma

2 mars, 2019 klockan 23:29