Kafé Magasinet

3,5

När Avenyfamiljen flyttade in på Långgatorna visste jag inte riktigt vad jag trodde det skulle bli. Men jag tycker det blivit riktigt bra, Tredje Lång har ju varit fint, men nu finns det mycket mer att välja på. Roligast för mig är ju att Kafé Magasinet har frukostöppet! Inredningen är väldigt "hipster" med kala och råa betongväggar där man nästan ansträngt sig för att det ska se lite extra "rufft" ut, och möblerna känns nästan lite färdigslitna. Men det skapar en helhet som fungerar bra, hellre det här från början än en lokal och inredning som blivit gammal och sunkig. Det är en rätt stor lokal med väldigt högt i tak samt stora uteserveringar åt två håll. De stora fönstren släpper in gott om ljus, även om det nog inte blir tal om någon direktsol. I och med att det är en rätt kal inredning med hårda ytor lär det nog snabbt kunna bli rätt stimmigt och högljutt i lokalen. Nu på morgonen är det dock lugnt och behagligt med lite soft bakgrundsmusik som spelas i bakgrunden.

Servicen är snabb och trevlig och jag blir upplyst om de två olika menyalternativen där den större frukosten också inkluderar yoghurt och juice, en uppgradering man kanske bör ge sig på om det inte räcker med bara kaffe och macka. Den väldigt goda och krämiga yoghurten med fräsch och hemmagjord müsli serveras i en trevlig glasburk med snäpplock, najs! Mackan är precis som man kan förvänta sig – surdeg, krispiga groddar och god ost. Juicen serveras tyvärr i ett plastglas. Jag undrar varför när det andra är så trevligt serverat?

Kafé Magasinet bjuder på en trevlig hipsterfrukost i nya fräcka lokaler, och det även på helgerna. Stannar du lite längre går det även att få en öl eller ett glas vin och en bit mat. Stängningstiderna är flexibla och "sent" anges som då man stänger om dagarna, så här kan du stanna rätt länge om andan faller på.

Frukost (Stor, 79kr)

  • Yoghurt med müsli 
  • Valfri varm dryck 
  • Juice (apelsin eller äpple) 
  • Fralla (ost eller ost och skinka)

Sätt ditt eget betyg på Kafé Magasinet

1 2 3 4 5
Kafé Magasinet 3,9 av 5 (321 betyg)

Skriv en kommentar på "Kafé Magasinet"

Notera att detta inte är Kafé Magasinets officiella webbsida! Vill du komma i kontakt med dem får du kontakta dem direkt. Gå till deras webbsida istället till exempel.

Kommentarer (1)

KG

En god frukost om och då speciellt yoghurten med granola. Yoghurten var krämig och lagom söt.

När vi var där var det lite kalt för att sitta ute men till sommaren blir det nog riktigt härligt.

28 april, 2015 klockan 09:34