Fratelli Gridelli

4

Jag har ingen aning hur länge Fratelli Gridelli legat här, men det är på tok för nyligen jag upptäckte den här juvelen! På hörnet nere på Tegnérsgatan mot Scandinavium hittar vi den lilla delin som även serverar frukost och lunch. Lokalen är inte så himla stor och ett par små bord och barbord längs fönstren delar på platsen med den stora och dignande disken. Bakom disken tornar köket och delikatesshyllorna upp sig. Det finns även några små bord på gatan för en liten uteservering. En uteservering kan behövas då det var fullt, nästan till bristningsgränsen, när jag var här. Trots att jag var här tio minuter efter man öppnar klockan 8:00. Det gäller att komma i tid alltså.

Trots att det nästan är helt fullt får jag som tur var ett litet bord längre in i den lilla lokalen. I frukostväg kan du egentligen bara välja buffén, eller det är i alla fall det enda du behöver välja. Hela disken är proppfull av italienska specialiteter med allt från caprese och croissanter via ostar och marmelad till yoghurt. Allt är fruktansvärt gott, nylagat och fräscht! Det är så jag knappt vågar ta lite till, inget som är så här gott kan väl ha fri påfyllning? Men jo, enligt den trevliga tjejen bakom disken uppmanas alla att ta mycket, och fler gångar. Trots det höga trycket på frukostgäster flyter allt smidigt och maten fylls på och kaffe bryggs.

Det blir lite stimmigt i lokalen i och med att det är lite trångt och radiomusik i bakgrunden gör att det blir ännu lite högre, men det är inte farligt. Det är nästan så jag faktiskt förväntar mig det ska vara så här; Italienskt, högljutt och"Ciao!" hit och dit. Nu när sommaren närmar sig kan man hoppas det blir en lite större uteservering i solen på hörnet, om inte annat för att fler gäster ska kunna njuta. Under min frukost hinner ett antal människor komma och gå, det märks att det är omåttligt populärt.

Skulle du inte få nog, eller helt enkelt vill ta med dig lite av magin hem, kan du köpa med dig lite av varje från det italienska köket, utbudet av delikatesser verkar väldigt seriöst.

Eftersom kvaliteten är så hög och frukosten så dignande så kan inte priset vara annat än högt, 129 kronor på vardagar och 199 kronor på helger. Alltså beloppet är högt, men sett till vad du sen får är det utom allt tvivel värt varenda korvöre. Så ska du bara äta en italiensk frukost i ditt liv så ska du äta den på Fratelli Gridelli!

Frukost

  • Valfri varm dryck 
  • Juicer (två sorter) 
  • Yoghurt med frukt 
  • Kallskuret
  • Caprese
  • Croissanter (riktigt god!) 
  • Italienska "mackor" (två sorter)
  • Stekt ägg
  • Ostar och marmeland

Sätt ditt eget betyg på Fratelli Gridelli

1 2 3 4 5
Fratelli Gridelli 3,8 av 5 (317 betyg)

Skriv en kommentar på "Fratelli Gridelli"

Notera att detta inte är Fratelli Gridellis officiella webbsida! Vill du komma i kontakt med dem får du kontakta dem direkt. Gå till deras sida på Facebook istället till exempel.

Kommentarer (4)

Sandra Ivekrans

Jag skulle gärna vilja boka bord och äta frukost buffén den 24e april kl 7 för två personer.

8 april, 2015 klockan 11:33
admin

admin

Hej Sandra, som du ser så är detta INTE Fratelli Gridellis webbsida. Du får kontakta dem via t.ex Facebook istället. Dessutom öppnar de först 8:00 :P

8 april, 2015 klockan 13:41

Belle scarpe

Superlativer....

28 oktober, 2016 klockan 19:02

Brice

Du har nu läst färdig om alla frukost/brunch ställe, åk bara ditt =)

Super trevlig personal som bjuder på kaffe under väntestid, maten är över förväntad, det känns som att vakna upp i italien mitt i Göteborg :)

Kommer definitivt åka tillbaka.

25 mars, 2017 klockan 20:41