Picoeat Linnégatan

4,25

Observera! Picoeat Linnégatan har stängt igen. Recensionen ligger kvar här för referens och nostalgiskäl

Mitt på Linnégatan bredvid restaurang "Istället", där det tidigare låg en blomsteraffär ligger nu Picoeat, en liten salladsbar och deli. Frukost serveras också varje dag från klockan nio. Lokalen är ny, fräsch och rätt trevligt inredd. Det finns sittplatser i fönstren, längs ena väggen, i mitten på högbord samt i ett inre utrymme. Rätt gott om sittplatser med andra ord. Är vädret bra kan du dessutom avnjuta frukosten på den lilla uteserveringen på Linnégatan. På sommaren bör det finnas solchanser för morgonsol. I bakgrunden spelas trevlig musik, om än något högt. Men det sänktes snabbt när vi påpekade det.

Personalen är väldigt trevlig och glad och jag och mitt frukostsällskap får snabbt betjäning. Frukosten på veckodagarna är ett frukostpaket för 75kr med baguette, yoghurt, ägg, juice och kaffe eller te. Frukosten som erbjuds på helger är en rätt seriös buffé för 99kr med yoghurt, fil, fruktsallad, frallor, ostar och pålägg, ägg, frukt och grönsaker. Buffén är riktigt fräsch och snyggt serverad ovanpå en kyl i mitten av lokalen. Det finns allt man kan önska sig, och lite till; allt från brie till tre sorters kallskuret och yoghurt. Ska man vara riktigt petig så skulle man kunna önska en lite större yta för buffén, att hälla upp müsli blir svårt om man inte kan ställa ifrån sig skålen, att juicen var roligare och att man serverade riktigt smör istället för en margarinvariant. Men det är bara om man ska vara riktigt petig! Det är hur som helst en riktigt toppenbuffé på helgerna!

Frukostbuffé (endast helger, 9–12)

 • Bryggkaffe eller té (fri påtår)
 • Yoghurt och fil
 • Juice
 • Fruktsallad
 • Müsli, flingor och nötter
 • Frallor och knäckebröd
 • Kokt ägg
 • Skinka, ost, marmelader och grönsaker
 • Brie, mozarella, oliver och dadlar

Frukostpaket (vardagar)

 • Ost- eller skinkbaguette
 • Yoghurt och müssli
 • Kokt ägg
 • Kaffe eller te
 • Valfri nypressad juice från råsaft

Det går inte att kommentera på Picoeat eftersom det har stängt.