Café Tintin Engelbrektsgatan

2,75

Tintin har legat på Engelbrektsgatan så länge jag kan minnas och slog upp portarna redan 1993. Jag tror inte mycket egentligen har förändrats förutom storleken på lokalen. Namnet har hoppat runt lite och det var ett par år då det hette CT24, men nu verkar Tintin vara det som gäller. Tror jag. Hur som helst, jag minns själv hur man suktade efter kycklingbaguetten med currydressing, den var legendarisk. Här kan du dessutom sitta kvar hur länge som helst i och med att det faktiskt är öppet dygnet runt.

Lokalen är väl egentligen inget vidare mysig, det är tåligt och enkelt inrett och dessutom rätt mörkt. Det är gott om möbler, men borden är små, så det är lite svårt att läsa tidningen samtidigt med frukosten. Fönstren ut mot gatan har ibland lite svårt att släppa in ljus i lokalen i och med det för det mesta är skugga på gatan. Men vill du ha det lite mörkt och murrigt är det ju utmärkt, perfekt för vintermånader med andra ord. På gatan finns också en uteservering att tillgå om vädret är bra, även om det inte är den trevligaste uteserveringsstämningen på grund av trafiken. Servicen är glad och trevlig! Jag blir snabbt och effektivt betjänad.

Det finns sju frukostar att välja på från menyn för 65kr på vardagar (och 75kr på helger), samt ett flertal lite matigare och mer påkostade stekfrukostar. Jag slog till på en frallfrukost men blev tyvärr lite besviken. Frallan var lite blöt och hade alldeles för mycket smör. Ägget serverades dessutom i en klassisk engångäggkopp i plast, vilket ju alltid är tråkigt. Priset är det i alla fall inget fel på.

Frallfrukost

  • Kaffe eller te
  • Juice (äpple eller apelsin) 
  • Ägg (hårdkokt och varmt)
  • Ost och skinkfralla

Sätt ditt eget betyg på Café Tintin (Engelbrektsgatan)

1 2 3 4 5
Café Tintin 3,7 av 5 (274 betyg)

Skriv en kommentar på "Café Tintin"

Notera att detta inte är Café Tintins officiella webbsida! Vill du komma i kontakt med dem får du kontakta dem direkt. Gå till deras webbsida istället till exempel.