Helenas Salladsbar

1,75

Helenas Salladsbar känns som ett sånt ställe som hetat samma sak och legat på samma ställe i många år. Läget är kanske inte helt optimalt, precis i början på Ekelundsgatan mot kanalen. Jag kan tänkta mig det inte är så många som råkar spankulera förbi och trilla in här spontant, i alla fall inte för frukost. Och det är inte faktiskt heller det som är deras fokus, av namnet kan man ju läsa sig till att det just sallad till lunch som gäller. Därför finns heller ingen regelrätt frukostmeny, trots att det på dörren står att man serverar frukost. Troligtvis är det en gammal text och mannen bakom disken ser faktiskt lite frågande på mig när jag säger att jag vill prova deras frukost. Hur som helst går det istället att plocka ihop lite valfria frukostdelar där fokus ligger på mackor av olika slag samt dryck. Nybryggt kaffe serveras från en hederlig pumptermos och jag plockar också ihop en ost- och skinkfralla samt en Pago apelsinjuice på flaska. Allt detta till det ganska facila priset av 60kr. Medan jag sitter och äter trillar det in en efter en av stammisarna som plockar med sig frukostmackor till jobben. Så det råder inte brist på kunder. Personalen är väldigt vänlig och det råder en gemytlig stämning i stammisarnas morgonbeställningar av hämta-med-mackor.

Lokalen är triangulär till formen och relativt mörk trots de stora fönstren i ena änden av lokalen, detta mycket tack vare att solen aldrig riktigt kommer till i och med att lokalen ligger lite i sutterräng med fönstrena i öster. Barpallar och fönsterbord finns mot gatan och resten av lokalen är möblerad med träbord och svarta stolar i läderimitation. Inredningen är hel och ren om än lite stel och tråkig, det känns helt klart som en lunchrestaurang, men något annat försöker man ju heller inte vara, så det är inget negativt i det. Lite fler tillval som yoghurt eller fil och kokt ägg hade varit ett enkelt sätt att bygga ut frukostmöjligheterna. Prisvärt om än lite enkelt.

Sätt ditt eget betyg på Helenas Salladsbar

1 2 3 4 5
Helenas Salladsbar 3,8 av 5 (261 betyg)

Skriv en kommentar på "Helenas Salladsbar"

Notera att detta inte är Helenas Salladsbars officiella webbsida! Vill du komma i kontakt med dem får du kontakta dem direkt.

Kommentarer (1)

Issasons

Jag har varit där för några dager sen, De har ändrat lite, det lika som en restaurang, men ser ut väldigt fin

15 augusti, 2015 klockan 00:18