McDonald's Nordstan

2,75

McDonald's har nog legat här i Nordstan sen staden grundades, jag kan i alla fall inte minnas något annat. Men frukost har inte alltid serverats, men det är något man faktiskt gör riktigt bra! Läget är inte direkt det roligaste i stan, med utsikt över stökiga Brunnsparken. Lokalen sen är i sig inte speciellt snygg eller mysig. Vid en första anblick ser det modernt och fräckt ut, men du ser rätt snabbt att det är rätt sunkigt och slitet, om än välstädat. Ocharmigt är nog en bra sammanfattning. Hit ska du bara gå och bli bätt och relativt belåten, och låt det gå fort! Här ska du inte, och vill du inte, drälla över morgontidningen i en timme. I bakgrunden spelas lite soft musik och det är ändå en behagligt stämning trots att det är rätt mycket folk runt kassorna. Personalen är trevlig, även om det känns lite väl inövat efter "manualen". Det känns i alla fall välkomnande och betjäningen är rapp.

Frukosten som erbjuds har en förvånansvärd bredd och du kan plocka ihop lite av varje beroende på hunger och smak. Något som dock i alla fall förvillar mig är de tre menyerna som visas på skärmarna ovanför kassorna. Där luras man lätt av vad som ingår och inte. Jag anser mig ändå vara normalbegåvad, men lyckades ändå missa hur det hängde ihop. Tar man en titt på webbsidan framgår det tydligare. De har tre menyer med olika antal tillbehör, utöver en frukostprodukt. Vilka tillbehören är är lite svårt att få en överblick över, se webbsidan.

Oavsett om man fattar eller inte så är frukosten god och fräscht. Just ost- och skinkmackan är faktiskt riktigt god och kaffet likaså! Min croissant var dock rätt torr och fattig.

Något som lite är McDonald's signum är att det är fruktansvärt mycket papper och plast runt allt. Inget går att diska eller återanvända på något sätt. Jag skulle faktiskt undvika deras frukost bara av den anledningen, trots att det ändå är en prisvärd frukost. Jag tycker man faktiskt borde jobba på miljöaspekten, speciellt när man är så stora och globala som McDonald's är. Kan IKEAs restaurang servera riktig mat snabbare och mer på riktigt så borde McDonalds kunna det också. En dödskalle i betyg för miljön! Ett plus i kanten för tillgång till GP!

Frukost – Stora menyn

  • Mellanstor kaffe
  • 1 st frukostprodukt (McMuffin (2 varianter), rågmacka (2 varianter), frukostmacka (2 varianter), äggröra & bacon eller pannkakor)
  • 2 st tillbehör (McToast, hash brown, croissant, yoghurt, äppeljuice, apelsinjuice eller mjölk)

Frukost – Mellanmenyn

  • Mellanstor kaffe
  • 1 st frukostprodukt
  • 1 st tillbehör

Frukost – Lilla menyn

  • Mellanstor kaffe
  • 1 st frukostprodukt

Sätt ditt eget betyg på McDonald's (Nordstan)

1 2 3 4 5
McDonald's 3,4 av 5 (255 betyg)

Skriv en kommentar på "McDonald's"

Notera att detta inte är McDonald'ss officiella webbsida! Vill du komma i kontakt med dem får du kontakta dem direkt. Gå till deras webbsida istället till exempel.

Kommentarer (1)

Tako

Ni borde skriva vad alla menyer/mat kostar?

19 oktober, 2016 klockan 17:53