Den här sidan är gammal, informationen som du hittar här är troligtvis mycket inaktuell, den finns kvar här av nostalgiska skäl. Men en vacker dag kanske den återuppstår, vem vet…

/ Frasse

Café Ättestupan

3,5

Observera! Café Ättestupan har stängt igen. Recensionen ligger kvar här för referens och nostalgiskäl

OBS: Under sommaren 2014 bytte Café Ättestupan ägare och man serverar tydligen inte den vanliga menyn längre. Inredningen är heller inte densammma.

Jag har ingen aning hur länge Café Ättestupan legat här, men det känns mer eller mindre som en gammal institution. Namnet har man fått från berget med samma namn, vilket man också ser genom fönstret. Man är tydligen kända för sin vegetariska lunchmeny och pajer, men här bjuds ju självklart också på frukost! Själva lokalen ligger kanske inte just där många passerar, och jag och mitt frukostsällskap är i princip ensamma i den stora och luftiga lokalen. Det vaknar då troligtvis till när det börjar vankas lunch. Lokalen känns lite gammal, men inte för den sakens skull sliten, välanvänd och praktisk snarare. Möblemanget består av lite udda möbler och blandat med bänkar, bord och stolar. Det är ljust tack vare de stora fönstren och är rätt hemtrevligt och enkelt på samma gång.

Betjäningen är lugn och avslappnad, något som också verkar vara normalt enligt lite googling. Troligtvis krockar frukosten lite med förberedelserna för dagens lunch. Men hur som helst får vi beställt och betalt rätt snabbt och utan krusiduller.

Frukosten som serveras består av en frukosttallrik med rikligt med pålägg, ett skivat och hårdkokt ägg, kaffe eller te och ett glas juice. Latte går att få för en extra tia. Sedan förser man sig själv med bröd från brödbordet längs ena kortväggen, här finns även en brödrost att tillgå, trevligt! Den dignande påläggstallriken räcker utan problem till fyra mackor, så du ska inte behöva gå härifrån hungrig!

Frukost

  • Kaffe / te (+10 kr för latte)
  • Juice
  • Ägg (hårdkokt, kallt och delat)
  • Påläggstallrik inkl. lite grönsaker
  • Bröd

Det går inte att kommentera på Café Ättestupan eftersom det har stängt.