Den här sidan är gammal, informationen som du hittar här är troligtvis mycket inaktuell, den finns kvar här av nostalgiska skäl. Men en vacker dag kanske den återuppstår, vem vet…

/ Frasse

Matería

4

Matería öppnade i mitten av augusti (2015) och tidigare låg här en typ av presentbutik, ett klart lyft för oss som gillar frukost. På den ganska stora ytan utanför finns uteservering som med all rätt är välbesökt när vädret tillåter. Själva lokalen är avlång och rätt grund, ett inre rum med tre mindre bord finns en halvtrappa upp. Det är ljust och trevligt tack vara de stora fönstren längs med hela lokalen.

Inredningen andas återbruk, varvsindustri och ekologi med en modern känsla. Ena väggen täcks av gamla pallkragar bland annat från Götaverken. Bänkarna är byggda ovanpå liggande lastpallar, något som också använts till benen till fönsterborden. De höga pallarna längs fönstren skulle kunna vara från någon fabrik från förr. Förutom möbler är det också rätt gott om grönska i lokalen vilket känns härligt. Allt är stilfullt, modernt och fräscht med en twist och funkar perfekt i Majorna helt enkelt!

Frukostutbudet består av tre menyer mellan 65 och 80kr där det finns ett hälsosammare alternativ, en med yoghurt och en med baguette. Till hälsofrukosten kan man välja bland tre sorters juice, men annars är det ganska bestämt vad som ingår. Allt smakar mycket gott och det är befriande lite plast, det är endast juicen som serveras i plastflaska. Vi beställde, utöver frukost, en ingefärashot som verkligen rekommenderas, i alla fall om man gillar ingefära! 

Servicen är välkomnande, käck, glad och entusiastisk, hit vill jag absolut komma tillbaka!

Yoghurtfrukost (70kr)

  • Ostfralla
  • Yoghurt med müsli
  • Valfri liten kaffe eller te

Hälsofrukost (80kr)

  • Chiapudding med färska bär
  • Valfri juice (tre sorter)
  • Valfri liten kaffe

Baguettefrukost (65kr)

  • Baguette
  • Valfri liten kaffe

Sätt ditt eget betyg på Matería

Skriv en kommentar på "Matería"

Notera att detta inte är Materías officiella webbsida! Vill du komma i kontakt med dem får du kontakta dem direkt. Gå till deras webbsida istället till exempel.