Den här sidan är gammal, informationen som du hittar här är troligtvis mycket inaktuell, den finns kvar här av nostalgiska skäl. Men en vacker dag kanske den återuppstår, vem vet…

/ Frasse

Kastello

3,5

Innan Kastello slog upp portarna 2012 låg det en inredningsbutik här. Det tog mig själv dock nästan tre år innan jag väl gick in. Väl inne så märker du att det är en hel del större än det faktiskt ger sken av från utsidan. Lokalen är rätt djup och har högt i tak, om än ganska mörk. Det är kanske inget perfekt arbetsljus, men för en frukost är det alldeles utmärkt. Lokalen är inredd med mycket cykelprylar, kläder, kaffe och annat som är till försäljning, en ganska knasig men skön mix med prylar. Känslan av Kastello är både lite ruffig, rustik och hipp på samma gång. Som bakgrund spelas lite skön musik i lagom volym.

Frukostutbudet består av två menyer, en lite större och en något lite mindre. Det tar lite tid att få frukosten, men det är det värt. Juicen är fräsch, hemmagjord råsaftsuice och lite "grov", riktigt god! Mackan är en surdegsmacka med god ost och yoghurten serveras med müsli och honong i ett glas. Plus i kanten för att inget är serverat i plast!

Kastello är lite av ett stammishak och alla som kommer in när jag sitter med min frukost verkar känna personalen eller varandra. Det är alltid lika kul med stamställen, men det känns ofta som att man inkräktar. Oavsett är Kastello riktigt trevligt och jag går gärna tillbaka!

Det är värt att notera att man inte tar kort, men bankomaten ligger i princip bara runt hörnet på Linnégatan.

Stor frukost (68kr)

  • Valfri varm dryck
  • Juice
  • Surdegsbröd med ost
  • Yoghurt med müsli och honung

Sätt ditt eget betyg på Kastello

Skriv en kommentar på "Kastello"

Notera att detta inte är Kastellos officiella webbsida! Vill du komma i kontakt med dem får du kontakta dem direkt. Gå till deras sida på Facebook istället till exempel.