Den här sidan är gammal, informationen som du hittar här är troligtvis mycket inaktuell, den finns kvar här av nostalgiska skäl. Men en vacker dag kanske den återuppstår, vem vet…

/ Frasse

Evas Paley

3,5

Paley har alltid funnits på Avenyn, eller i alla fall sedan 1945. När Eva Olsson tog över 1991 döptes det om till "Evas Paley" och 2013 genomgick hela cafét en ordentlig renovering. Man har bevarat och återskapat lite av flärden från 20–40-talen, vilket man finner i speglar, takkronor, tapeter och möbler. Jag tycker att det ger en ganska annorlunda och unik känsla. Bland annat Le Pain Francais på Avenyn andas lite samma tidsanda, men Paley är inte riktigt lika "burleskt" utan mer ljust och öppet, vilket jag tycker är trevligt. Men jag tycker nog nästan det redan hunnit bli lite slitet, ett tecken på att Evas Paley är populärt och välbesökt. Så här på morgonen är det lugnt och ganska tomt i lokalen, men jag kan tänka mig det kan bli rätt stimmigt om det är mycket folk i lokalen i och med att det är högt i tak och mycket hårda och plana ytor. Förutom en ganska stor lokal har man troligtvis också Avenyns största och soligaste uteservering, där man även kan avnjuta en öl eller ett glas vin i solen.

Frukosten går att få i tre olika skepnader och storlekar. Den lilla för 45 kr består av en fralla och liten kaffe. Mellanfrukosten för 65 kr innehåller två surdegsmackor med ost samt en valfri liten kaffe. Den stora frukosten för 79 kr innehåller samma som mellanfrukosten men med marmelad samt yoghurt med hallon och müsli. Brödskivorna är riktigt rejäla så jag kan garantera att du borde bli mätt på den stora frukosten. Allt smakar gott och det är trevligt med egenproducerad juice. Plus i kanten för att det inte är någon onödig plast någonstans.

Förutom en bra frukost i lugn miljö finns det även GP att tillgå, samt Wi-Fi, perfekt om du ska sitta och jobba ett slag.

Stora frukosten

  • Två sorters hembakat bröd med pålägg
  • Yoghurt med müsli och hallon (vanlig eller naturell yoghurt)
  • Valfri liten kaffe
  • Juice (äpple, ananas eller svart vinbär)

Sätt ditt eget betyg på Evas Paley

Skriv en kommentar på "Evas Paley"

Notera att detta inte är Evas Paleys officiella webbsida! Vill du komma i kontakt med dem får du kontakta dem direkt. Gå till deras webbsida istället till exempel.

Kommentarer (1)

Djams

Hej!

Har ni någon aning om hur deras frukostbuffé på helgerna ser ut? Skulle ni rekommendera buffén eller frukostpaketen?

Väldigt bra inlägg!

8 Februari, 2016 klockan 22:08